Sezonul dovleacului este în plină desfășurare, așa că vă recomandăm o rețetă simplă și delicioasă de dovleac la cuptor, mai ales că este leguma preferată de sezon.
Dovleac rumenit la cuptor, uns cu ulei de măsline și usturoi
Dovleacul este leguma-vedetă mai ales toamna. Se gătește ușor la cuptor în diferite moduri, după gustul fiecăruia. Așa că îndrăzniți să faceți rețeta de mai jos, cu siguranță o veți repeta.
Iar dacă asezonați un dovlecel cu ulei de măsline, usturoi și un pic de pudră de chili, va fi o garnitură perfectă care ar putea lua locul cartofilor prăjiți. Când vă gândiți la dovleac vă duce cu gândul la celebra plăcintă dar, de data asta, vă recomandăm dovleac la cuptor. Îl puteți mânca simplu sau alături de friptură.
Ingredientele necesare pentru această rețetă
Pentru rețeta aceasta aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un dovlecel potrivit,
- două linguri cu ulei de măsline sau unt topit,
- ½ linguriță cu sare,
- o linguriță cu praf de usturoi,
- o linguriță cu praf de chili sau boia.
Dovleacul rumenit la cuptor: modul de preparare
Încălziți cuptorul la dar o temperatură moderată, tapetați o tavă cu hârtie pergament rezistentă la temperaturi înalte, apoi spălați și uscați dovleacul. Pentru a se înmuia cât de cât, îl puteți pune un minut la cuptorul cu microunde. Apoi, cu mare atenție tăiați dovleacul în două.
Tot cu atenție, cu o lingură îndepărtați pulpa și semințele din interiorul lui. Dacă doriți, puteți păstrați semințele pentru a le prăji. Tăiați fiecare jumătate de dovleac în patru felii lunare.
Se lasă la cuptor 30 de minute
Cu ajutorul ustensilei de curățat legume, îndepărtați coaja, apoi tăiați fiecare felie de dovleac în cuburi. Se pun cuburile de dovleac într-un castron mare, se pune uleiul de măsline, sare după gust, pudra de usturoi și pudra de chili, tot după gust.
Apoi, așezați bucățile de dovleac într-un singur strat pe foaia de copt pregătită. Îl coaceți până se înmoaie, cam 30 de minute, potrivit retetesivedete.ro.