Evenimentul Zilei > Actualitate > Dovada loviturii de stat: Victor Ponta se angajează să îngenuncheze Justiţia
Dovada loviturii de stat: Victor Ponta se angajează să îngenuncheze Justiţia

Dovada loviturii de stat: Victor Ponta se angajează să îngenuncheze Justiţia

Un document obţinut de EVZ demonstrează că liderii USL sunt "de acord, în principiu" cu desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS

Documentul este semnat de Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC). El arată că liderii USL sunt "de acord, în principiu" cu lista obiectivelor propuse de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), printre care şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS. 
Potrivit documentului CNSC, pe care Ponta l-a agreat, aceste instituţii sunt "instrumente politice" sau "structuri de poliţie politică de tip stalinist".
Un "obiectiv imediat" al CNSC şi USL este "anularea restricţiilor de tip poliţie politică şi lustraţiilor". De asemenea, cele două părţi sunt de acord ca preşedintele României să poată fi suspendat direct de către cetăţeni, "printr-un milion de semnături".
Mai multe prevederi se referă la revoluţionari – ale căror drepturi urmează să fie restabilite la nivelul din 2004, prin anularea unei legi elaborate de guvernul Boc în 2011. USL este de acord "în principiu" ca ofiţerul Alexandru Gheorghe, care a participat la mitingul din Piaţa Universităţii, la începutul anului 2012, să fie reactivat.
O propunere a CNSC este ca procurorii, judecătorii şi Avocatul Poporului să fie aleşi direct de către "popor", la fel ca şi parlamentarii.
Grupul pentru Dialog Social, care este o organizaţie nonguvernamentală, ar urma să fie desfiinţat şi înlocuit cu un aşa-numit "Consiliu Academic Civic Cultural şi Spiritual". Guvernul Ponta ar urma să "asigure" acestei "societăţi civile" măsuri pentru "prezentarea doleanţelor periodic în mass-media românească, în special a celei finanţate de către stat".
"Nu ne vindem ţara"
Liderii coaliţiei majoritare şi cei ai sindicatelor şi ONG-urilor reunite în consiliul societăţii civile au convenit, de principiu, şi asupra unor chestiuni sociale şi economice.
În principiu, ar urma să fie blocate privatizările şi să fie fi reluate angajările în sistemul bugetar. Poliţiştii disponibilizaţi, urmare a concedierilor din sistemul bugetar, ar trebui să fie reangajaţi. CNSC, reprezentat de către preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Dogaru, anunţă, în acelaşi document, că doreşte "schimbarea regimului", prin demisia preşedintelui României şi alegeri anticipate separate.
Ar urma să fie elaborat un nou Cod al muncii, guvernul va renunţa la disponibilizări, iar staţiunile de tratament ar urma să fie administrate de pensionari "deoarece ei le-au construit". Staţiunile de odihnă ar urma să fie administrate de către sindicate.
Guvernul va renunţa la "marea privatizare", respectiv vânzarea Tarom, Cuprumin, CFR Marfă, CFR Călători şi Cuprumin.
Contractul cu Roşia Montana Gold Corporation ar urma să fie anulat "din cauza încălcărilor grave ale legislaţiei de mediu".
Guvernul ar urma să renunţe la închiderea unor exploatări miniere, ba chiar ar urma să deschidă "noi fronturi de exploatare".
Acordul între USL şi CNSC a fost semnat la 13 iulie. Începând cu 18 iulie, urma ca fiecare punct de pe lista obiectivelor să fie "redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus".
La 23 iulie, pe site-ul CNSC se anunţa începerea negocierilor cu USL, la sediul din strada Kiseleff. În schimb, activul CNSC urma să facă "propagandă pe toate căile" pentru participarea cetăţenilor la referendum şi să organizeze o acţiune de pichetare în Piaţa Victoria, pe partea Muzeului Antipa. Tot pe site-ul CNSC a fost postat, la 18 iulie, un apel al sindicatului Sanitas, precum şi a unor sindicate din căile ferate, către CNSC, în care se afirma: "Nu ştim dacă, prin susţinerea pe care o acordăm USL, nu vom face altceva decât să legitimăm nişte ticăloşi. Nu ştim nici contrariul. Sunt doar supoziţii. Ştim însă că, dacă Traian Băsescu nu va fi demis prin referendum, ne aşteaptă exact situaţia de dinainte de ieşirea în stradă, în luna ianuarie a acestui an".

Dogaru: "UE e un spanac manipulat de ruşi"

Mircea Marian
Colonelul Mircea Dogaru susţine că România nu ar trebui să fi e îngrijorată de reacţia Bruxelles-ului, dacă desfiinţează instituţiile din sistemul juridic
Într-o declaraţie pentru "Adevărul", colonelul Mircea Dogaru a recunoscut existenţa acordului dintre CNSC şi USL.
Mai mult, Dogaru a spus că el este cel care a propus desfiinţarea DNA, ANI şi a Curţii Constituţionale. "Da, susţinem desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi a celorlalte instituţii inutile care fac şantaj politic. Curtea Constituţională dublează Înalta Curte, DNA-ul dublează Parchetul General, sunt inutile, sunt nişte false instrumente ale democraţiei. Curtea Constituţională nu este decât un instrument politic şi este o aberaţie să fie deasupra preşedintelui şi a Executivului", a declarat Dogaru.
Potrivit lui Dogaru, o reacţie a Bruxelles-ului nu are de ce să îngrijoreze România, întrucât "Uniunea Europeană este moartă, un spanac de expresie germană manipulat de ruşi". Liderul CNSC a susţinut că unele prevederi din acordul cu USL au început să fie deja puse în practică – fapt confirmat de Ministerul Apărării, care pregăteşte o iniţiativă legislativă prin care rezerviştii sunt scoşi din sistemul legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii. Această lege prevedea că pensiile militarilor sunt calculate în funcţie de contribuţiile la sistemul de pensii.
Într-o declaraţie încâlcită, premierul Ponta a mers până la a sugera că nu-l cunoaşte pe colonelul Dogaru. "Cine-i colonelul Dogaru? Eu sunt Victor Ponta, chiar dacă dumneavoastră, la B1, nu mă cunoaşteţi", a spus primul-ministru, la Palatul Victoria.
El a susţinut că nu ştia ce conţin cele 14 pagini cu propuneri susţinute de CNSC şi pe care USL a fost de acord să le negocieze. "Documentul prezentat în media nu are nicio legătură cu USL, întâmplător m-am uitat şi eu acolo şi sunt o mulţime de lucruri aberante. Nu am văzut niciodată acele pagini, nu le-am semnat niciodată şi nu au nicio legătură cu acordul nostru", a afirmat premierul, deşi pe prima pagină, pe care se află semnăturile lui Ponta, Chiţoiu şi Constantin scrie că "conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponiblizate".
Colonel la secţia "Propagandă"
Colonelul în rezervă Mircea Dogaru a devenit vedetă în presa română prin opoziţia vehementă la recalcularea pensiilor militarilor, opiniile sale, în calitate de reprezentant al "societăţii civile" fiind puternic mediatizate de către Antena 3. De altfel, acest ofiţer superior a fost prezent, în primăvara lui 2011, şi la congresul Partidului Conservator.
În anul 2010, Dogaru se remarca prin faptul că-i cerea preşedintelui Traian Băsescu să-l aresteze pe premierul Emil Boc şi afirma că trecerea la o armată de profesionişti ar fi fost "un gest de trădare". Evenimentul Zilei a arătat că acest colonel este de fapt un profesor de istorie care până în 1988, a lucrat la Consiliul Politic Superior. Ulterior, timp de doi ani a lucrat şi la Aeroportul Otopeni. Dupa Revoluţie a activat, o vreme, în structurile de contrainformaţii militare.
Ce nu reiese însă din CV-ul sau este faptul că a fost ginerele fostului general Vasile Petruţ, comandantul grănicerilor, deconspirat că lucra pentru ruşi, scria EVZ în iunie 2011. Socrul lui Dogaru a fost tras pe linie moartă sub comanda lui Ilie Ceauşescu, la Departamentul Propagandă. Acolo l-a adus şi pe ginerele său, Mircea Dogaru, care şi-a început, astfel, cariera militară.
Tensiuni în PNL: Chiliman îi cere socoteală lui Chiţoiu
Într-o scrisoare deschisă, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman îi cere explicaţii preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu pentru semnarea protocolului cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC)."Am luat act cu stupoare de informaţiile publicate în mass-media, conform cărora aţi fi semnat un protocol prin care angajaţi PNL în desfiinţarea unor instituţii democratice fundamentale ale statului român, ori a unor instituţii indispendabile sănătăţii morale a societăţii româneşti, precum Curtea Constituţională, CNSAS, DNA sau ANI", a scris Chiliman.
În plus, el critică şi conducerea PNL din ultimii doi ani, moment în care Crin Antonescu a devenit preşedintele partidului, susţinând că în această perioadă, statutul PNL a fost încălcat în numeroase rânduri "în răfuielile polticianiste cu indezirabilii din interior". (Andreea Udrea)
CITIŢI ŞI:

  • Dovada LOVITURII DE STAT. Ponta a semnat un document sinistru. CNSC vrea controlul TVR şi instituirea dictaturii populare!