Acum 211 ani, în a doua zi de Crăciun a anului 1805, se încheia Pacea de la Pressburg între Austria şi Franţa, condusă de Napoleon. Această pace a survenit în urma Bătăliei de la Austerlitz şi a pus capăt celui de-al treilea război al Coaliţiei antinapoleoniene. În urma acestui tratat, Austria a fost nevoită să cedeze comitatul Tirol şi Vorarlberg statului bavarez. Restul Austriei Occidentale a fost împărţită între Marele Ducat de Baden şi Württemberg. Regiunile Veneţia, Istria, Dalmaţia şi Cattaro, care au fost alipite Austriei abia în 1797 prin Pacea de la Campo Formio, au fost repartizate regatului napoleonic Italia

Cu 168 de ani în urmă, în a doua zi de Crăciun a anului 1848, avea loc la Iaşi, premiera primei operete româneşti, feeria „Baba Hârca”, de Alexandru Flechtenmacher, pe libretul lui Matei Millo, care a interpretat rolul principal.

În urmă cu 27 de ani, în 1989, prin decret al CFSN (Consiliului Frontului Salvării Naţionale), Petre Roman era numit în funcţia de prim-ministru al Guvernului României.

Într-o zi de 26 decembrie, acum 12 ani (2004), a avut loc un devastator seism cu magnitudinea de peste 9,1 grade pe scara Richter produs în largul insulei indoneziene Sumatra, care a generat valuri seismice uriaşe, de şase metri (tsunami), care au afectat peste zece ţări din Oceanul Indian şi care s-au soldat cu 232.000 de morţi sau daţi dispăruţi

În urmă cu 4 ani (2012), China punea în funcţiune cea mai lungă linie de tren de mare vitează din lume, între Beijing şi Canton (2.298 de kilometri), şi cea mai avansată din punct de vedere ethnic, care reduce de trei ori timpul de transport.