Două țări din Europa, lovite puternic de caniculă. Sunt vizitate de numeroși turiști români

Două țări din Europa, lovite puternic de caniculă. Sunt vizitate de numeroși turiști români Vremea. Sursa foto: Dreamstime

Valul de caniculă cuprinde două state din Europa. Italia se confruntă cu zile toride,  în unele regiuni temperaturile ajungând până la 40 de grade Celsius. În Grecia, valorile termice au atins și 44 de grade Celsius.

Zile caniculare în Italia și Grecia

Italia se confruntă cu primul val de caniculă din această vară. Un anticiclon de origine africană va face ca valorile termice să treacă  pragul de 40 de grade Celsius, arată AFP, citată de Agerpres.

Italia, caniculă

Sursa foto: Pixabay

Meteorologii din Italia spun că valorile termice actuale depășesc 10 grade Celsius peste media sezonieră. Totodată, aceștia susțin că valul de căldură sahariană va cuceri întreaga ţară.

Urmează alte zile toride

În prima parte a săptămânii, temperaturile se vor situa între 32-34 grade Celsius. Mai cald va fi în partea central-nordică a Italiei, urmând ca în Puglia (Apulia), Sicilia şi Sardinia, mercurul să urce în termometre mai sus de pragul de 40 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Apoi, de miercuri până vineri, va urma o nouă intensificare a căldurii",  a spus meteorologul italian Antonio Sano.

Temperaturile se vor situa între 39 și 40 de grade Celsius la Roma, Napoli, Terni, Macerata, Florenţa, Forli şi Ferrara. În Sardinia, valorile termice vor depăși pragul de 42-44 de grade Celsius.

Italia și Grecia, lovite de un val de caniculă

Meteorologii italieni susțin că temperaturile vor reveni la normalul acestei perioade abia la finalul săptămânii, aducând „primele ploi foarte puternice în nord şi cu o scădere generală a temperaturilor în toate regiunile”.

Caniculă

Caniculă. Sursa foto: Dreamstime.com

Dincolo de temperaturile ridicate și disconfortul termic, plajele din Italia au fost pline în weekend.

În Grecia, canicula a făcut primele victime. Trupul neînsuflețit al unui turist american a fost descoperit pe insula Mathraki.

„Există o rutină comună - cu toţii au pornit într-o drumeţie în contextul temperaturilor ridicate'', a declarat Petros Vassilakis, purtătorul de cuvânt al regiunii Egeea de Sud, conform Reuters.

Duminică, prezentatorului britanic  Michael Mosley a fost găsit mort pe insula Symi.