Două echipe românești, care s-au retras de pe teren. Scandaluri uriașe, meciuri suspendate

Fotbal. Sursa foto: Ann/ Pixabay

Au existat și în fotbalul românesc situații în care anumite echipe s-au retras de pe teren. Unele au revenit și jocurile au continuat. Altele s-au încăpățânat să rămână la vestiare. Meciurile respective au fost suspendate.

Un alt caz s-a trecut în sezonul 2001 - 2002 al campionatului intern. Meciul FC Brașov - Rapid, de la data de 18 noiembrie, se apropia de final, iar scandalul a izbucnit în momentul în care controversatul arbitru Sorin Corpodean nu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru formația oaspete. Au au urmat minute bune de proteste și discuții aprinse. George Copos, patronul de atunci al echipei din Grant a dat ordin clar: echipa să iasă pe teren și să nu mai joace.

Echipe românești care au provocat scandaluri după ce s-au retras de pe teren

Decizias avea să-i coste pe „alb-vișinii”, care au pierdut acea confruntare la „masa verde”, scor 0-3.

Cel mai cunoscut episod de acest gen s-a petrecut în anul 1988, la finala Cupei României, disputată de Steaua și Dinamo. Erau ultimele minute cele două rivale se aflau la egalitate, scor 1-1. Marcaseră Lăcătuș (27) și Răducioiu (87). Înainte de fluierul de final, Gabi Balint a înscris pentru echipa din Ghencea, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Steliștii au protestat vehement și s-au retras de pe teren. Ordinul a venit de la Valentin Ceaușescu.

Deși ar fi trebuit să piardă meciul la „masa verde” și implicit trofeul, „militarii” au avut câștig de cauză. După Revoluție, „roș-albaștrii” au recunoscut că acea Cupă a României a fost câștigată pe nedrept și de fapt nu le aparține.

În urmă cu câțiva ani, tehnologia video a arătat că ofsaidul fusese acordat corect. După regula de atunci. Hagi a centrat, Balint a marcat, dar Pițurcă era milimetric afară din joc. El nu influența faza, dar la acea vreme nu se lua în considerare ofsaidul pasiv.