Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul „Sex cu eleve”. Judecătorul pervers care bătea minore și-a turnat colegii de orgii
Dosarul „Sex cu eleve”. Judecătorul pervers care bătea minore și-a turnat colegii de orgii

Dosarul „Sex cu eleve”. Judecătorul pervers care bătea minore și-a turnat colegii de orgii

Schimbare de macaz în dosarul în care mai mulți magistrați, medici, polițiști și oameni de afaceri din Timișoara și Arad sunt acuzați că exploatau minore. Magistratul Nicolae Aurelian Tomuș și-a recunoscut faptele și a inițiat o colaborare cu anchetatorii

Judecătorul Nicolae Aurelian Tomuș, Nick, cum era cunoscut de membrii rețelei, a fost pus sub acuzare de DIICOT Timișoara. El este acuzat de șantaj și folosirea serviciilor unei persoane exploatate, în dosarul rețelei care racola eleve minore pentru a le exploata sexual, plasându- le clienților cu bani. Pus sub control judiciar, acesta a ajuns la finele săptămânii trecute din nou în fața anchetatorilor, ocazie cu care s-a arătat mai mult decât dispus să facă o înțelegere cu aceștia: își recunoaște vina, iar în schimb scapă de pușcărie.

Oficialii DIICOT au confirmat, pentru EVZ, faptul că judecătorul „a făcut o cerere în care arată că vrea să facă un acord de recunoaștere a faptelor”, ceea ce atrage după sine și perfectarea unei înțelegeri cu privire la pedeapsa aplicată.

„Este o solicitare făcută în timpul urmăririi penale, prin care el își manifestă disponibilitatea”, a admis Mircea Andreș, șeful DIICOT Timișoara.

„A oferit detalii și despre alți clienți ai rețelei”

La întâlnirile inițiale cu anchetatorii, judecătorul care activa în Completul pentru cauze cu minori și familie al Judecătoriei Timișoara a negat toate acuzațiile, refuzând practic să dea declarații.


Nicolae Aurelian Tomuș activa în Completul pentru cauze cu minori și familie


Probele administrate de procurori l-au determinat să își schimbe atitudinea și a ales să colaboreze cu aceștia, recunoscând în totalitate faptele de care a fost acuzat. Judecătorul a semnat o declarație, susțin sursele noastre, și „a oferit detalii despre alte personaje vizate de anchetă, relatând cum funcționa rețeaua și inclusiv cum erau atrași noi clienți. Așa cum cere legislația, acordul de recunoaștere a vinovăției cu procurorul va fi prezentat spre avizare unui judecător, în luna iulie.

Elevele de liceu, atrase prin metoda „loverboy”

Rețeaua condusă de interlopul Paul Mînzu (foto), dispărut fără urmă și dat în urmărire generală de o săptămână, exploata eleve de la liceele bune din oraș, în general sub 18 ani, care erau racolate prin intermediul unui agent de poliție de la Secția 1, Ovidiu Gâțan. Acesta acționa după metoda „loverboy”, le „agăța” pe fete pe rețelele de socializare Facebook sau Badoo, unde poza într-un tânăr atent și sensibil, apoi le convingea să se prostitueze, sau să participle la orgii în timpul cărora se priza cocaină. De pe urma fetelor, el, Mînzu și restul rețelei încasau și câteva mii de euro pentru o orgie care începea seara și se încheia abia a doua zi, în zori.

Clientul violent al rețelei

Client fidel și pretențios al rețelei lui Mînzu, judecătorul Tomuș era recunoscut drept exigent și violent cu fetele, pe care le exploata după bunul plac. El deținea fotografii compromiță toare cu minorele, pe care nu ezita să le f o l o s e a s c ă , șantajându-le pe fete în caz că nu mai voiau să îi satisfacă poftele.


FOTO: Ovidiu GâțanÎntr-o discuție telefonică inter ceptată, liderul grupării, Paul Mânzu, și agetul Ovidiu Gâțan (foto) discută exact despre cât de violent era judecătorul. „Am stat de vorbă cu o p…, cu Cristina.(…) Zice bă, ăla-i cel mai nebun om. Eu n-am cunoscut în viața mea un om mai nebun ca ăla. Mă sună, îmi zice bă, că Tonose, nu știu cine, p… mea, fugea de el. Ăsta o amenința că o omoară, că din alea… I-a povestit la Imi de el. (…) Am văzut că așa vorbește cu fetele. Mi-a arăta Ramina mesajele, mi-a arăta și p… asta grăsuță ce mesaje îi dădea și ce disperăciuni făcea și ce (…)”, relata agentul de poliție.

În dosarul DIICOT există mai multe interceptări realizate cu sprijinul SRI, care probează felul de a fi al judecătorului. Într-o discuție purtată cu polițistul Ovidiu Gâțan, Tomuș i se confesează: „Mie mi s-a tăiat de ea, înțelegi ce vreau să zic? După aia o bat și ajung la alte chestii cu ea, știi? Și nici nu vreau să-i dau în freză sau din astea. Înțelegi? Dar pe Raluca aia mică dacă o prind o bat de se… pe ea. Deci, dacă o prind, o bat de o nenorocesc. Ce p… mea? Mă ia la 11 metri? O… de trei lei”.

„Să vezi ce fac cu ea, am poze”

Într-o altă interceptare telefonică, judecătorul se laudă unui bărbat despre cum a reușit să își transforme noua „cucerire” într-o jucărie sexuală extrem de docilă. „Eu am o iubițică nouă, mă rog. (…) Să vezi ce fac cu ea, cât de bine. Știi? Am niște poze. Așa, de sus, i-o bag la 45 de grade, incredibil, deci nu vrei să știi. Deci, bă, ești nebun. Sârboaică din aia, bă, n-am o treabă, când îi zic să stea drepți, stă drepți, când îi spun ia tocuri, ia tocuri. N-am niciun stres, știi? S-a împiedicat, frate, odată, era săși rupă gâtul, chiar mi s-a făcut milă de ea. Am pus-o să danseze, a căzut pe acolo, n-a spus nimic, repede s-a pus pe tocuri înapoi, a început să danseze în continuare. Zic, păi nu te doare nu știu ce? Ba. Și dacă mă doare nu vreau să mă opresc, după aia te superi. Știi? Voai, mi s-a rupt sufletul”. În plus, cerea „exclusivitate” de la fetele care-i ajungeau în pat. Într-una din discuțiile telefonice interceptate în dosar, magistratul explica de ce caută relații sexuale exclusiv cu minore. „Mie îmi trebuie o tipă foarte tânără pentru că tot fete foarte tinere am avut. (…) Eu tot fete tinere vreau. (…) Noi suntem mai maturi, mai perverși”, spunea judecătorul.