Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul „Șantaj la Felix TV” „Mitică Dragomir a vrut să se arunce de la etaj”
Dosarul „Șantaj la Felix TV” „Mitică Dragomir a vrut să se arunce de la etaj”

Dosarul „Șantaj la Felix TV” „Mitică Dragomir a vrut să se arunce de la etaj”

Șeful peste publicațiile lui Voiculescu a precizat că jurnaliștii din trustul Intact sunt uniți de o „orientare comună”. De necaz că va sta zece ani ani în pușcărie în „Dosarul ICA”, mogulul nu a venit la proces.

La un an și trei luni de la trimiterea în judecată, ieri a început procesul de șantaj al lui Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group. Acuzat de complicitate la șantaj, fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, a trimis din închisoare o scrisoare în care menționează că nu dorește să participe la proces. Până data viitoare, avocatul său trebuie să aducă, în scris, dacă mogulul dorește sau nu să fie audiat în acest caz. La fel și Camelia Voiculescu, care nu s-a prezentat la proces.

Începutul judecății

Magistratul Victor Ionuț Voina de la Curtea de Apel București a citi ieri, public, o sinteză a rechizitoriului, moment ce înseamnă începerea judecății. În acest timp, în sală, acuzați și acuzatori ascultau atenți spusele magistratului. După aproximativ jumătate de oră, judecătorul i-a întrebat pe inculpații prezenți dacă-și recunosc vinovația, astfel încât să le fie reduse pedepsele cu o treime.

Pe rând, Sorin Alexandrescu și George Daniel Matiescu, directorul Intact Publishing -societatea care editează „Jurnalul Național” și „Income Magazine”- au susținut că nu se consideră vinovați, deci nu recunosc acuzațiile DNA. Primul a fost de acord să dea declarații, al doilea la fel, dar numai după ce primește toate înregistrările de la DNA.

Matiescu a atras de la început atenția că nu se înțelege cu Sorin Alexandrescu și că relația dintre ei este ca și inexistentă. De altfel, cei doi au stat în sală în locuri diametral opuse.

Matiescu a mai precizat că nu a intervenit niciodată în politica editorială celor două publicații și că a văzut că „Jurnalul Național” a publicat mai multe articole critice la adresa companiei RCS RDS, dar cele mai multe erau preluate din alte publicații.

Cine este responabil

El a mai precizat că șefi acolo sunt Marius Trucă și Dan Constantin și numai ei sunt responsabili de ce apare în cotidian. Același director a mai spus în fața judecătorului că angajații Intact, Antena Group și Antena 3 au o politică editorială comună, dar nu oficial, ci printr-o cutumă. „Angajații privesc în aceeași direcție, au aceeași orientare comună, altfel nu și-ar găsi locul acolo”, a arătat el.

În tot acest timp, șeful peste Antene a privit fix și tăios la judecător, fără a schița niciun gest, preț de mai multe ore. A urmat la audieri ca parte vătămată Ioan Bendei, administratorul RDS- RCS, care a răspuns întrebărilor bine țintite ale avocaților lui Alexandrescu.

Un război mediatic de zeci de milioane

În octombrie 2013, DNA i-a trimis în judecată pe Sorin Alexandrescu, director general Antena Group SA, acuzat de șantaj, pe Dan și Camelia Voiculescu, acuzați de complicitate la șantaj și pe Șerban Pop, fost șef al ANAF, acuzat că a distribuit jurnaliștilor trustului Intact informații nepublice despre un contract comercial dintre RCS – RDS și o firmă a lui Mitică Dragomir, fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal. DNA susține că, dacă Antenele și RCS –RDS nu se înțelegeau în vederea transmiterii posturilor lui Voiculescu, televiziunile acestuia urmau să demareze o campanie de denigrare a companiei de cablu în care să se susțină că înțelegerea în valoare de 3,5 milioane de euro ar fi, de fapt, o mită mascată din parteas RCS-RDS către șeful LPF. Alexandrescu dorea încheierea unui contract de distribuție avantajos pentru firma sa, contract valabil cinci ani și în valoare de 35 milioane de euro. Atât Camelia, cât și Dan Voiculescu, știau de presiunile lui Alexandrescu asupra lui Bendei, fapt demonstrat de mai multe înregistrări telefonice.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: