Dosarul REVOLUŢIEI se extinde. Crimele de la TIMIŞOARA şi FURTUL CADAVRELOR vor fi cercetate

Parchetul a decis printr-o ordonanţă, pe 30 ianuarie, extinderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei nr. 11/P/2014, pentru crimele comise la Timişoara după 22 Decembrie 1989 şi promite examinarea în acest dosar a celorlalte fapte comise anterior şi care nu au fost cercetate în precedent.

Aceasta se întâmplă în urma sesizării adreste Procurorului general al Romaniei Augustin Lazăr, de Societatea Timişoara şi Asociaţia 21 Decembrie 1989. Astfel, în dosarul Revoluţiei se vor lămuri toate aspectele legate de asasinarea răniţilor în Spitalele din Timişoara şi furtul trupurilor, transportul prin operaţiuni precum Trandafirul şi arderea lor la Crematoriul din Bucureşti - aspecte care nu au făcut în întregime obiectul anchetei şi procesului anterior, astfel că se cer în continuare cercetate inclusiv asupra complicităţilor descoperite ulterior.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 - Bucureşti şi Societatea TIMIŞOARA arată, însă, într-un comunicat că “Parchetul inca NU s-a pronuntat asupra cererii de luare a unor masuri asiguratorii in vederea dezdaunarii victimelor represiunii si recuperarii pagubelor unor institutii de stat, ca urmare a faptelor criminale incadrabile la infractiuni contra umanitatii prevazute si pedepsite de art.439 din Codul Penal al Romaniei.

Am aratat in precedent ca actele abominale de asasinare a demonstrantilor in strada sau a ranitilor in spital, de ardere a trupurilor celor asasinati si furtul si ascunderea lor au incalcat inclusiv legile razboiului - sunt infractiuni impotriva umanitatii si din aceasta perspectiva a crimelor imprescriptibile trebuie cercetate de procurori.  Reamintim lumii intregi ca aceia care au asasinat si au furat si ars trupurile oamenilor, aceia care au distrus institutii de importanta nationala precum Biblioteca Universitara si Palatul regal, colectiile de arta si manuscrise si carti rare din tezaurul national - sunt cei care au generat si extins reteaua de coruptie si crima organizata care a confiscat intai revolutia si apoi au capturat Statul Roman si i-au paralizat institutiile. Reteaua de coruptie si crima organizata si crimele impotriva umanitatii din Decembrie 1989 sau Iunie 1990 au aceeasi actori si aceeasi regizori ai partidului comunist si institutiilor de forta si represiune.

Am mai spus ca pana nu se va pedepsi uriasa crima impotriva umanitatii din Decembrie '89, reteaua lor ramane puternica si lupta anticoruptie va fi sortita esecului - nu poate izbandi una fara alta !

Pana pe data de 18 decembrie 1989, penitenciarul din Timişoara era plin de oameni ridicaţi şi arestaţi de pe străzi, anchetati de Procuratura, de Securitate si Militie, sub coordonarea partidului comunist, fara ca trimisii CC al PCR sa fi fost interogati vreodata cu privire la multitudinea de fapte penale petrecute in aceasta incartiruire. Dosarul Stanculescu-Chitac s-a rezumat la o ancheta restransa si la putine din faptele savarsite atunci la Timisoara care astazi sunt elemente constitutive ale infractiunii de crima impotriva umanitatii. Au fost peste 850 de persoane arestate şi ţinute în condiţii inumane atat in inchisori, sediile militiei si securitatii, dar acelasi tratament de supraveghere si teroare l-au trait si ranitii din Spitalele Timisoarei, sau cei care s-au aflat in gara Timisoarei, fara ca acesti autori ai tratamentelor neomenoase sa fie vreodata anchetati, si fara ca aceste fapte determinate sau savarsite de militie, securitate, procuratura sau de organele de partid si militare sa fi fost cercetate vreodata, din cauza amestecului ilegal si brutal in blocarea anchetei, a factorului politic si militar.

Am cerut si cerem in continuare Presedintelui Romaniei si CSAT, Guvernului si institutiilor succesoare institutiilor militare de forta sau procuraturii RSR, declasificarea documentelor si interceptarilor care s-au facut din obiective militare mobile (avioane AWAX) din jurul granitelor Ro, in Decembrie 1989. Sa fie declasificate toate docum SIE si SRI, MAPN si MAI, pentru intreaga perioada infractionala Decembrie 1989 - Iunie 1990, ca sa se poata dovedi ce ordine criminale au dat conducatorii politici si militari de la Bucuresti inclusiv pentru Timisoara. Cei care au ascuns sau distrus probe si au favorizat infractorii in toata aceasta perioada, trebuie sa raspunda ! Totusi, in numele victimelor, Ordonanta datata la 30.01.2017 va fi contestata in parte din cauza solutionarii unora dintre capetele de cerere pe extinderea cercetarilor au fost solutionate fara a cere declasificarea unor documente ale securitatii si celorlalte institutii de represiune care pana in prezent au fost refuzate anchetei penale prin complicitatea stricturilor de informatii si militare cu cei acuzati de crimele abominabile petrecute la Timisoara”.