Bombă în Justiție! Augustin Lazăr a făcut gafa deceniului. Dosarul Revoluției, trimis incomplet

Bombă în Justiție! Augustin Lazăr a făcut gafa deceniului. Dosarul Revoluției, trimis incomplet

Surse ale postului de televiziune România TV au relatat că Dosarul Revoluției ar fi fost trimis incomplet în instanță. Procurorul general ar fi făcut presiuni asupra procurorilor militari pentru a face rapid rechizitoriul pentru a putea trimite dosarul în judecată.

România TV a anunțat că Dosarul  Revoluției ar fi fost trimis incomplet la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta ar fi fost înregistrat la Instanța Supremă pe data de 9 aprilie, dar abia pe 11 aprilie, la Secția 8 de Poliție, avocații părților ar fi fost chemați pentru a continua audierile în Dosarul Revoluției. 

Din câte se pare, sursele postului de televiziune au confirmat că acest dosar nu ar fi fost finalizat și că Augustin Lazăr ar fi pus presiune pe procurorii militari pentru a face repede rechizitoriul pentru a-l trimite în judecată. 

De asemenea, procurorii militari care au instrumentat Dosarul Revoluției ar fi delegat către secțiile de poliție din toată țara să facă audieri în dosarul mai sus menționat. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, la ora 11:00, procurorul general al României, Augustin Lazăr a anunțat că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției. În dosarul Revoluției, nume grele printre care Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu, dar și Ion Iliescu, unul dintre cele mai controversate personaje din politica românească, au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

„Astăzi secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a inaintat instanţei de judecată rechizitorul în cauza cunoscută generic sub numele de dosarul Revoluţiei. E un moment deosebit pentru justiţia militară şi pentru justiţia română în general. Finalizarea acestei cauze de către colegii noștri reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am propus în urmă cu trei ani, soluţionarea dosarelor istorice. Oameni istorici au avu aprecieri in legătură cu momentul decembrie 1989. Astăzi juriştii incheie această provocare, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele din decembrie 89 nu e una instituţională, ci este una individuală”, a anunţat, luni, procurorul general Augustin Lazăr.