Dosarul Microsoft. Președintele a avizat urmărirea penală pentru cinci foști miniștri

Dosarul Microsoft. Președintele a avizat urmărirea penală pentru cinci foști miniștri

Președintele Traian Băsescu a anunțat, ieri, că a aprobat solicitarea ministrului Justiției privind începerea urmăririi penale pentru cei cinci foști miniștri în dosarul Microsoft.

 Şeful statului a precizat că aceștia nu au nicio calitate în acest dosar, care nu porneşte de la declaraţiile făcute de Bittner. El a spus că toţi cei care au făcut denunţuri sunt români, iar structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a contractului Microsoft în 2009. Vă prezentăm cele mai importante declarații făcute de Traian Băsescu:

Am cerut ministrului Justiţiei, şi l-am informat pe procurorul general, începerea urmării penale pentru : Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Teodor Atanasiu, Nicolae Tănăsescu și Daniel Funeriu.

Nu toate vinovățiile sunt la fel, așa rezultă și din referatul procurorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acești oameni nu au nicio calitate în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile la fel ca în cazul lui Victor Ponta. Sau dacă Victor Ponta va primi altă calitate între timp. ^ Orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea instituției.

Vă asigur că nimic din ce este în acest dosar nu provine de la Bittner. Informaţiile mele sunt că Bittner nu a fost căutat de nimeni prin SUA. E un lucru pornit din 2009 şi s-a ajuns în 2014.

A fost muncă pornită din România în baza unor sesizări ale structurilor cu responsabilități din 2009.

Cei care au vorbit sunt numai români. Încă nu a vorbit niciun străin pentru DNA. Cei care au făcut denunţuri, ca să folosesc termenii din dosar.

Despre declarațiile lui Nuland:

Remarca doamnei Nuland include şi România. (Subsecretarul de Stat american Victoria Nuland a criticat liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO dar ignoră valorile democratice, oficialul american criticând şi protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară).

Celor care nu se regăsesc în declaraţie le-aş aduce aminte că doamna Nuland vorbeşte de Parlamente care împiedică justiţia.

Corupția este o ame nințare la adresa securită ții națio nale. Un caz cum este Microfost este o probă până la ce nivel ajunge corupția și cum se distribuie resursele obținute din corupție.