Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat în februarie 2018, 6 foşti directori ai companiei de stat Hidroelectrica, la pedepse cu închisoarea, până la 7 ani. Directorii au fost găsiţi vinovaţi pentru încheierea de contractele păguboase pentru Hidroelectrica cu aşa zişii băieţi deştepţi, cum ar fi, Bogdan Buzăianu de la fosta Energy Holding. Codruţ Şereş, fostul ministru al Economiei, a primit 4 ani de închisoare în acelaşi dosar.

Averea foştilor directori Hidroelectrica condamnaţi depăşeşte cu puţin 1.000.000 de euro. Din aceşti bani se pot recupera doar cheltuielile judiciare ale statului, dar nu şi paguba produsă statului român, de 100 de milioane de euro.

Motivul pentru care s-a ajuns aici, este faptul că, procurorii au aplicat tardiv măsura sechestrului. Mai mult, nicio persoană juridică, firmă sau companie, nu au fost anchetaţi de oamenii legii.

Cu excepţia lui Codruţ Şereş, nici unul dintre foştii miniştri ai Economiei, pe vremea cărora au fost semnate contractele păguboase cu băieţii deştepţi, fie că se numeşte Dan Ioan Popescu sau Călin Popescu Tăriceanu, nu au fost anchetaţi de procurorii DIICOT.

Foştii directori ai Hidroelectriva, condamnaţi la 7 ani de închisoare, cum este cazul lui Eugen Pena, sunt eliberaţi condiţionat, scrie g4media.ro.