Dosarul ”cântarul” merge înainte! Arest prelungit pentru angajații de la Drumurile Naționale

Dosarul ”cântarul” merge înainte! Arest prelungit pentru angajații de la Drumurile Naționale

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să prelungească starea de arest la domiciliu în cazul angajaților de la DRDP Timișora, acuzați de infracțiuni de corupție.

Decizia judecătorilor este valabilă în cazul celor cinci angajați de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Horgea, Elisabeta Miuțescu, Cristian Ispravnic, Cristian Dima și Mircea Andrei Lucaciu, care sunt anchetați de DNA, pentru fapte de corupție, și pentru care s-au emis mandate de arest la domiciliu.

Printre angajații DRDP Timișoara care sunt plasați în stare de arest la domiciliu, se numără chiar șeful instituției, Cristian Ispravnic. În sarcina acestuia s-au reținut 9 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; 5 infracțiuni de luare de mită, 5 infracțiuni de abuz în serviciu, complicitate la folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupa o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite în formă continuată.

Acuzațiile DNA

”În perioada iunie – noiembrie 2019, inculpații Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian și suspectul Căprar Dorel Gheorghe (deputat de Arad - n.n.) și-ar fi folosit influența conferită de calitățile lor de persoane cu funcție de conducere într-un partid politic pentru angajarea a cinci persoane pe funcțiile de controlor trafic în cadrul D.R.D.P. Timișoara, prin fraudarea concursului pentru ocuparea acelor posturi. De menționat este faptul că posturile respective ar fi urmat să fie ocupate numai după ce s-ar fi analizat, la nivel de conducere a partidului, ofertele candidaților, urmând ca decizia finală să îi aparțină suspectului Căprar Dorel Gheorghe. Existau și situații în care candidaților care aveau susținere politică să nu li se mai pretindă și remiterea unor sume de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Distinct de folosirea influenței politice pentru ocuparea posturilor de controlor trafic, inculpatul Ispravnic Cristian ar fi acceptat ca cele cinci posturi să fie ocupate prin fraudarea concursului în schimbul unor sume de bani ce ar fi fost negociate între 5.000 și 10.000 de euro de persoană; Horgea Cristian ar fi pretins ca patru din cele cinci posturi să se ocupe în schimbul unor sume cuprinse între 4.000 de euro și 10.000 de euro, iar Lucaciu Mircea (numit între timp șef al Departamentului Venituri) ar fi acceptat ca unul dintre posturi să fie ocupat în schimbul sumei de 4.000 de euro.

În ceea ce-l privește pe suspectul Căprar Dorel Gheorghe, acesta ar fi pretins și acceptat ca două dintre posturi să fie ocupate în schimbul sumei de câte 5.000 de euro fiecare, pretinzând ca banii să fie remiși în mod direct la casieria organizației județene de partid. De asemenea, cercetările au mai stabilit că șefii din cadrul D.R.D.P Timișoara sau în alte instituții locale sau regionale, susținute de partid în acele funcții, ar fi avut obligația de a plăti o taxă lunară la casieria organizației județene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcția deținută”.