EX-OFIȚERI MOSSAD, SPIONAJ LA DNA. Codruța Kovesi, VIZATĂ de o firmă de spionaj israeliană într-o operațiune de compromitere a reputației. DOI SUSPECŢI sunt ARESTAŢI PREVENTIV. SURSE: Unul dintre ei a colaborat cu anchetatorii

Conform Digi24, nu se știe încă, unde vor fi plasați cei doi în arest la domiciliu, în condițiile în care, indivizii locuiau la hotel și nu au domiciliu stabil în România. 

Cei doi spioni, Ron Weiner şi David Geclowicz au recunoscut motivul pentru care au fost trimişi în România de şefii lor din societatea Black Cube, fiind instruiţi să adune cât mai multe informaţii despre procurorul şef de la persoanele apropiate acestuia. 

Procurorii DIICOT au făcut demersuri pentru a obţine anchetarea persoanelor care au comandat această acţiune. Cei doi cetăţeni nu ştiau care este beneficiarul, doar că ar fi vorba de o persoană bogată din România.

„Mail-urile mele şi ale familiei nu au fost sparte. Din verificările pe care le-am făcut nici măcar nu s-a încercat acest lucru. Au fost doar telefoane care au fost date în mod repetat şi insistent familiei şi prietenilor apropiaţi. Este o anchetă în derulare la DIICOT. Sper să afle cât mai repede şi cât mai complet adevărul. Cu siguranţă sunt implicate persoane pe care noi le-am investigat sau persoane care susţin persoanele pe care noi le-am investigat”, spunea recent șefa DNA.

În luna aprilie, doi suspecţi au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la cererea procurorilor DIICOT, în dosarul care anchetează o operaţiune ilegală de spionaj fără precedent, a informat oficial Parchetul anti-mafia. Este vorba despre două persoane acuzate că au comis mai multe infracţiuni informatice care au vizat-o pe Laura Codruţa Koveşi, precum și pe alte două persoane din anturajul acesteia.