Mirel Curea i-a mărturisit lui Teo Trandafir, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că „atunci când erai plinuță, erai simpatică, erai seducător de simpatică, bonomă. Cum spunea bunica, Dumnezeu s-o odihnească, <Să te bea omul într-un pahar cu apă>, ceea ce a contribuit, fără discuții, la succesul tău. Faptul că erai simpatică.

Se uitau la tine femeile, se regăseau, se uitau mamele, se uitau mătușile. Se uitau bărbații, altfel decât se uitau la fetele dintr-o anumită categorie. Erai altceva. De ceva vreme, ești slăbuță și cu accentual mutat pe atributul de femeie sexi. Îți dai seama că dacă lucrurile ar fi fost invers, nu s-ar fi ales nimic de cariera ta în televiziune, dacă ai debutat ca domnișoară sexi”.

Teo Trandafir i-a povestit lui Mirel Curea că felul în care o prezentau unii colegi în mass media a rănit-o profund: „Eu fiind mai mare, a trebuit să muncesc de trei ori mai mult decât ăilalți. A trebuit să sufăr și să înghit și să tac mai mult decât a trebuit să o facă altul, care era mai în parametri. Știi câți își băteau joc de mine?

Imaginează-ți că te uiți la televizor, la programul de Revelion, la TVR, și vezi o actriță imensă la vremea respectivă, Dumnezeu să-i dea sănătate și ei și lui, că acum am început să-i mai iert, dar greu, și vine către actrița respectivă, care purta o perucă precum părul meu, și vine și el, un cunoscut și actualmente reputat actor, n-o să-l iert nici în mormânt, nici pe ăla, dar mă rog…

El era Mircică. Stârpitura aia era Mircică. Și venea Mircică la mine, care eram atâta (și arată cu mâinile larg deschise stânga, dreapta, n.e.) și-mi aducea niște flori, care, de fapt, nu erau flori, erau cârnați. Și-mi aducea mâncare să mănânc, că eram o grasă eu. Bon. Asta pe de-o parte. La „Cronica Cârcotașilor” venea Mistrețu, care-și punea și acela pe cap peruca”.

Vedeta de televiziune a vorbit și despre cât de tare au afectat-o toate aceste nedreptăți: „M-am săturat de miștouri cu mine. Știi cât am plâns? Știi cât am suferit? Și mai e o chestie. Ia uitați-vă bă voi la colesterolul vostru în 2020. Că eu când mă uit la al meu, îmi place și l-aș pupa puțin pe gură. Voi?

S-a făcut mișto de m-au schilodit. M-au pus în genunchi. M-au rupt în două. Și-am întrebat și eu așa, retoric, zic „Bă, nu mă fac proastă, mă fac într-una grasă, grasă, grasă. Mă, dar dacă excludem chestia asta, ce mai facem acum?

Teo Trandafir a mai spus că o vorbă a tatălui său a ferit-o de fumurile celebrității și a ținut-o cu picioarele pe pământ: „O luasem deja, eu eram <doamna Teo>, o luasem nu știu ce, și tata s-a speriat. N-am apucat să plutesc, că mi-a dat doi Cristoși. Mi-a dat tata vreo două peste bot, nici n-apucasem să fac ceva. Dar a avut el grijă. Mi-a zis <Niciodată în viața asta să nu umbli altfel decât ca câinili, cu burta lipită de pământ. N-ai de unde să cazi, tăticule. Mai jos decât ești tu, n-ai unde să te duci.>”