Corpul neînsuflețit al preotului ar fi fost luat de către o familie din Cartierul Curtuiuș, municipiul Satu Mare, care ar fi trebuit să ia cadavrul unei femei, în vârstă de circa 80 de ani.

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși. Aceștia nu ar fi fost informați de către Direcția de Sănătate Publică că preotul fusese confirma pozitiv cu noul coronavirus. Nici măcar autoritățile locale nu ar fi știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

Managerul Spitalului Carei, Elisabeta Racz, a explicat cum s-a produs întreaga situație nefericită. Ea a declarat reporterilor de la PresaSM că situația este una regretabilă și transmite familiilor scuzele de rigoare și condoleanțe.

Conform sursei citate, în cursul zilei de joi, nepotul unei femei a mers la Prosectura Spitalului Carei pentru a ridica cadavrul bunicii. A făcut recunoașterea persoanei decedate și a spus că va trimite o firmă de pompe funebre să ridice cadavrul.

Între timp, s-a stricat sistemul de refrigerare, iar angajatul Prosecturii a scos toate cadavrele până s-a reparat. Doar că, în momentul reintroducerii cadavrelor în frigider, angajatul ar fi încurcat etichetele. Când a mers firma de pompe funebre pentru a ridica cadavrul femeii, angajatul de la Prosectură a dat cadavrul preotului.

Sâmbătă dimineață, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii. Moment în care a și început o anchetă internă.

În cazul angajatului, considerat vinovat, s-a deschis o anchetă administrativă de către conducerea Spitalului Carei. Bărbatul a fost suspendat. Acesta lucra la Prosectura Spitalului Carei, fiind detașat temporar de la un al spital din județ.

 

„Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este o situație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat”, a mai spus Elisabeta Racz, pentru PresaSM.

PAGINA ANTERIOARA