Evenimentul Zilei > Actualitate > Dorinel Munteanu a mai adunat un eșec în cariera de antrenor
Dorinel Munteanu a mai adunat un eșec în cariera de antrenor

Dorinel Munteanu a mai adunat un eșec în cariera de antrenor

Întors în fotbal, după o perioadă difi cilă, în care s-a confruntat cu probleme bahice, fostul mare internațional român a sfârșit concediat de pe banca unei echipe modeste: Concordia Chiajna.

Aventura lui Dorinel Munteanu (50 de ani) pe banca echipei Concordia Chiajna s-a încheiat, ieri, chiar înainte ca ilfovenii că înceapă pregătirea pentru partea a doua a sezonului.

Revenit în fotbal după o perioadă agitată a vieții sale, cel mai selecționat fotbalist din istoria echipei naționale (134 de meciuri) n-a reușit să resusciteze o formație aflată în degringoladă și care pare că se îndreaptă implacabil către eșalonul secund.

După disputarea a 21 de etape, Concordia se află pe poziția a 13-a a clasamentului (penultima), cu 17 puncte. Dorinel venise la Chiajna în septembrie 2018, îl înlocuise pe Ionuț Badea și în momentul instalării anunțase că are obiective mărețe: „Nu vreau să ne lupătm doar pentru evitarea retrogradării, vreau să jucăm în play-off”.

Favoriți să umple golul de pe banca tehnică sunt Nicolae Dică și Dusan Uhrin jr., cehul care a mai lucrat în fotbalul românesc la Politehnica Timișoara (2007 – 2008 și 2010 – 2011 și CFR Cluj 2009.

 

Vârful carierei, la Oțelul Galați, în 2011

Dorinel Munteanu a bifat un nou eșec în cariera de antrenor, într-un moment în care reușise să treacă peste o perioadă complicată a vieții. Anul trecut, într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”, „Munti” a recunoscut că a avut mai probleme cu alcoolul și a reușit cu un efort de voință să pună capăt viciului care-i dăduse existența peste cap.

„Da, căzusem în patima alcoolului. Acum sunt gata să revin în fotbal”, anunța fostul internațional. Pentru Dorinel, punctul culminant al carierei de antrenor a însemnat câștigarea titlului intern cu Oțelul Galați, în 2011.

Tot atunci, moldovenii au reușit să cucerească și Supercupa României. „Side rurgiștii” au participat în grupele Ligii Campionilor, acolo unde au bifat șase eșecuri în tot atâtea partide disputate.

Ulterior, reșițeanul a adunat un șir de dezamăgiri profesionale, fie că a stat pe banca tehnică la Dinamo Bucureși, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar (ambele din Rusia), Gabala (Azerbaidjan) sau Astra Giurgiu. După un debut promițător ca antrenor, la CFR Cluj (2005 – 2006), Dorinel a dezamăgit și înaintea succesului de la Galați, în perioada în care le-a antrenat pe FC Argeș, FC Vaslui sau Steaua.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: