Evenimentul Zilei > Justitie > Dorin MARIAN a fost ACHITAT. În dosar era anchetat și TĂRICEANU
Dorin MARIAN a fost ACHITAT. În dosar era anchetat și TĂRICEANU

Dorin MARIAN a fost ACHITAT. În dosar era anchetat și TĂRICEANU

Dorin Marian, fostul șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat în procesul în care era acuzat de mărturie mincinoasă.

„În baza art 396 al 5 C.pr.pen. cu aplicarea art 16 lit c C.pr.pen. dispune achitarea inculpatului Marian Marius Dorin – pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă, prev de articolul 273 al.1 Cod Penal. În baza art 275 al 3 C. P. Pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi 26.10.2018.”, se arată în hotărârea instanței.

În mai 2016, procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care este anchetat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit DNA. în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei prim-ministrului.

„După depunerea jurământului, la 28 aprilie, Dorin Marian a făcut declarații mincinoase cu privire la faptul că Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcția de șef al cancelariei primului ministru. Declarația mincinoasă constă în faptul că, deși calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici, în raport cu Dorin Marian, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcției de șef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidență”, susțineau procurorii.

DNA menționează că, în depoziția luată sub jurământ, Dorin Marian a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: