Dorin Florea, care este şi primar al municipiului Târgu Mureş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dezaprobă declaraţia lui Emil Boc de susţinere a candidaturii la prezidenţiale a Elenei Udrea, adică a reprezentantului altui partid, dat fiind că încă este membru PDL.

"Este membru PDL. Dacă vrea să fie liber de contract, să-şi dea demisia şi atunci poate face orice declaraţie doreşte. Părerea mea e că e o asemănare tot mai mare între domnul Boc şi Tăriceanu şi cam ce face unul face şi celălalt. Nu mi se pare corect, dacă ai fost preşedintele unui partid, prim-ministru, ai avut cele mai mari însărcinări, o echipă care a tras pentru tine. Cu toţii am tras atunci şi am şi pătimit împreună. E opţiunea lui, dar, din punct de vedere politic, nu-i corectă", a afirmat Dorin Florea, citat de mediafax.ro.

El a spus că nu comentează faptul că Udrea şi-a depus candidatura din partea PMP, întrucât partidele componente ale ACL au propriul parcurs electoral şi propriul candidat, Klaus Iohannis, însă în ceea ce îl priveşte pe Boc consideră că "să fii în căruţă şi colo şi dincolo, parcă dă ca dracu".

Florea a susţinut că nu îi face plăcere să comenteze conduita lui Boc, ale cărui merite ca primar le apreciază, arătând că, la câţi bani a adus acesta în Cluj-Napoca, "clujenii trebuie să-i pună o statuie, mai mică, lângă Avram Iancu".