Autoproclamatul rege al romilor are o mare supărare după alegerile locale.
Dorin Cioabă este nemulțumit de rezultatul obținut la alegerile locale din Sibiu. Autoproclamatul rege al romilor a adunat doar 80 de voturi și se plânge că a fost sabotat. Și asta pentru că de pe buletinele de vot a lipsit sigla electorală a Partidei Romilor Pro Europa. În condițiile în care unii dintre votanții săi nu știu să scrie și să citească, Cioabă a fost de negăsit pe buletinele de vot.
„Mi-au contestat candidatura de două ori, în loc să-mi fac campanie electorală, eu am stat numai pe la Tribunal. Două contestații mi-au făcut cei de la Biroul Electoral Județean. Le-am câștigat pe amândouă, după care nu mi-au trecut însemnul electoral pe buletinele de vot.
Nu au trecut pur și simplu, eu nu am avut semn electoral. Deși este înregistrat la nivel național, asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut la Sibiu. Doar avem dovada, avem fotografii ale buletinului. Acum, marea majoritate a oamenilor noștri nu știu carte și caută semnul. Nu au găsit semnul”, a spus Dorin Cioabă pentru turnulsfatului.ro.
Pe de altă parte, oficialii de la Biroul Electoral Municipal au explicat că Cioabă nu ar fi avut consimțământul Asociației Partida Romilor Pro Europa de a candida la fotoliul de primar, pe listele lor și, implicit, pentru a folosi simbolul lor, „asul de treflă” pe buletinul de vot.
A candidat fără să aibă acordul?
„Dânsul avea susținerea Partidei Romilor Pro Euopa, care este altceva cu Asociația Partida Romilor Pro Europa, organizație care este o asociație parlamentară și are acest simbol electoral”, a afirmat Adelaida Fulea pentru sursa citată.
Regele nu cere anularea alegerilor, ci vrea să știe cine este vinovat pentru această situație. „Nu știu de ce s-a întâmplat toată treaba asta, cine, ce a avut cu noi. Ce interes? Doar nu aveam eu șanse reale de a ajunge primar. Eu am vrut să candidez, așa, ca să fim și noi în rândul partidelor care candidează, dar BEJ-ul încă de la început a fost împotrivă și acum nu ne-au trecut semnul. Acum stau să mă gândesc ce să fac. Să cer anularea alegerilor?
Ar fi o tâmpenie să fac lucrul ăsta, să mai pun o dată sibienii să meargă la vot. Acum vreau să văd de ce au făcut asta, cine a greșit să recunoască, să zică - da domnule, suntem tâmpiți.”