Evenimentul Zilei > International > Dorin Chirtoacă l-a vizitat pe Regele Mihai I al României în Elveția. Primarul: E o zi istorică
Dorin Chirtoacă l-a vizitat pe Regele Mihai I al României în Elveția. Primarul: E o zi istorică

Dorin Chirtoacă l-a vizitat pe Regele Mihai I al României în Elveția. Primarul: E o zi istorică

Primarul Dorin Chirtoacă a calificat acest gest "drept un reper în sensul înscrierii proiectelor și a activității noastre în linia de modernizare și dezvoltare a țării". Regele Mihai a semnat cu data de 25 octombrie 2016, care este și ziua de naștere a Majestății Sale.

Chirtoacă i-a făcut o vizită regelui Mihai la reședința sa de la Aubonne, Elveția, săptămâna trecută, când s-a aflat în deplasare la Strasbourg, Franța. Primarul a participat la sesiunea a XXXI-a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

 

Edilul-șef al Chișinăului a calificat întâlnirea cu regele Mihai drept o zi istorică, o ocazie care se întâmplă foarte rar în viață.

"Și acum parcă văd privirea regelui în fața mea. Când te privesc 100 de ani de istorie. Pentru că va împlini mâine 95 de ani, dar are în spate  o istorie de aproape 100 de ani. La nivel de șef de stat și toate câte au fost de dinaintea I Război Mondial și până azi.  E un exemplu și ca om și ca șef de stat", a mai menționat Dorin Chirtoacă, potrivit infoprut.ro.

Dorin Chirtoacă a fost decorat de către regele Mihai în 2013 cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.