Donald Trump, supus unui interviu cu serviciile de probațiune. Ce l-au întrebat cei din comisie

Donald Trump, supus unui interviu cu serviciile de probațiune. Ce l-au întrebat cei din comisie Donald Trump. Sursa foto: Facebook

Donald Trump a fost intervievat luni de un ofițer de probațiune din New York, care va depune un raport înainte de pronunţarea pedepsei fostului președinte. Interviul a durat „mai puțin de treizeci de minute”.

Donald Trump, supus unui interviu cu serviciile de probațiune

Raportul, înainte de sentință pe care îl depune ofițerul de probațiune după interviu, va face recomandări de condamnare judecătorului și poate include alte informații de la alte persoane implicate în caz.

Așadar, în plină campanie pentru a reveni la Casa Albă, şi la o zi după un miting în caniculă la Las Vegas, Donald Trump, 77 de ani, s-a supus acestui exerciţiu în care condamnatului i se pun în mod tradiţional o serie de întrebări, cum ar fi:

  • despre cazierul său penal,
  • situaţia sa profesională şi familială,
  • sănătatea sa fizică și psihică.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Preşedintele Trump şi echipa sa de avocaţi iau deja toate măsurile necesare pentru a contesta şi a face să eşueze dosarul procurorului fără lege şi credinţă din Manhattan”, a declarat directorul campaniei lui Donald Trump, Steven Cheung.

Avocatul lui Trump, Todd Blanche, a fost și el în interviu, prin videoconferinţă din casa lui Trump din  Mar-a-Lago, potrivit NBC News. De asemenea, un purtător de cuvânt al campaniei Trump a confirmat că interviul de luni a fost susținut virtual, nu personal.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, mulţime şi textDonald Trump, supus unui interviu cu serviciile de probațiune. Sursa foto: Facebook

Fostul președinte a fost găsit vinovat de 34 de infracţiuni

Pe 30 mai, doisprezece juraţi l-au declarat în unanimitate pe Donald Trump vinovat de 34 de infracţiuni de falsificare a unor documente contabile pentru a ascunde plata a 130.000 de dolari către starul de filme porno Stormy Daniels chiar la sfârşitul campaniei prezidenţiale din 2016.

Această plată, a cărei disimulare a fost considerată ilegală, avea scopul de a-i cumpăra tăcerea despre o relaţie sexuală pe care ea susţine că a avut-o cu Donald Trump - şi pe care acesta din urmă o neagă - în 2006, când era deja căsătorit cu soţia sa Melania.

Interviul cu serviciile de probaţiune urmează să permită întocmirea unui raport pentru judecătorul Juan Merchan, care a prezidat procesul şi va stabili sentinţa pe 11 iulie, informează cnbc.com.

Revista presei