Donald Trump nu se mai numără printre preferințele alegătorilor americani. Fostul președinte riscă să piardă și alegerile din 2024

Donald Trump nu se mai numără printre preferințele alegătorilor americani. Fostul președinte riscă să piardă și alegerile din 2024 Sursa: Arhiva EVZ

Donald Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA de mai mult timp, dar un sondaj realizat în rândul americanilor nu aduce un rezultat favorabil pentru fostul președinte. Omul de afaceri ar putea să piardă și alegerile din 2024.

Un sondaj a fost realizat în rândul americanilor în perioada 20-23 martie, în timpul unei săptămâni în care foarte multe persoane se așteptau să fie aduse noi acuzații împotriva lui Donald Trump. Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, este cel care se ocupă de cazul în care fostul președinte este acuzat că i-a cumpărat tăcerea starului Stormy Daniels cu suma 130.000 de dolari.

Sondajul a arătat că mai mult de jumătate dintre adulții chestionați (56%) cred că anchetele penale pe numele fostului lider de la Casa Albă sunt corecte. Este vorba de o anchetă privind interferența în alegerile din Georgia, cele privind gestionarea unor documente clasificate, dar și ancheta în legătura cu revolta de la Capitoliu, din 2021. De asemenea, 46% dintre americanii chestionați cred că Trump a făcut lucruri ilegale, iar alți 29% spun că fostul președinte este lipsit de etică, dar nu ilegal. În jur de 23% dintre persoanele chestionte consideră că omul de afaceri nu a făcut nimic greșit.

Americanii nu îl vor președinte pe Donald Trump

Cei mai mulți dintre democrații intervievați (89%) au spus că nu îl vor pe Donald Trump ca președinte. În același timp, 76% dintre republicani sunt de acord ca omul de afaceri să aibă un nou mandat la Casa Albă. Aproximativ 81% dintre votanții lui Trump au spus că îl vor susține pe fostul președinte în ciuda unei posibile inculpări. Sondajul a arătat și că 64% dintre americanii independenți nu vor ca Trump să câștige alegerile prezidențiale din 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetele în cazul lui Trump încă se judecă. Ultima dintre ele ar putea să îi aducă o condamnare fostului președinte, care este acuzat de fals în declarații. Trump ar fi plătit-o pe actrița Stepfanie Clifford, pe numele ei real, chiar înainte de alegerile din noimebrie 2016,câștigate de omul de afaceri, pentru ca femeia să nu spună adevărul despre o relație extraconjugală. În tot acest timp, Trump a susținut că arestarea sa este iminentă, potrivit The New York Post.