Donald Trump, nevoie urgent de jumătate de miliard de dolari. Ce se întâmplă dacă nu face rost de bani

Donald Trump, nevoie urgent de jumătate de miliard de dolari. Ce se întâmplă dacă nu face rost de bani Sursa Foto: Arhiva EVZ

Donald Trump a pierdut două procese civile, iar acum trebuie să găsească o companie de cauțiuni care să garanteze pentru el. Altfel imperiul său imobiliar este amenințat.

Donald Trump riscă să piardă o parte din imperiul imobiliar dacă nu reuşeşte să plătească o cauțiunea. Acum, trebuie fie să vină cu banii rapid, fie să convingă o companie să depună o garanție în numele lui.

Donald Trump are nevoie urgent de jumătate de miliard de dolari.

Amenda de 454 de milioane de dolari pe care un judecător din New York i-a impus-o lui Trump în procesul de fraudă civilă produce efecte începând de vineri. Iar acum trebuie să găsească o companie şi să depună o cauțiune în numele său. Practic garantând pentru el în fața instanței.

Donald Trump, care mai are de dat 83,3 milioane de dolari într-un proces de defăimare, nu are aceşti bani disponibili, arată NYT. Dacă va găsi o companie de cauțiuni îi va cere să plătească un comision de până la 3% din amendă și să constituie garanții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cauțiunea ar împiedica biroul procurorului general din New York, care a intentat procesul civil de fraudă împotriva lui Trump, să pună sechestru pe anumite bunuri pentru a recupera cele 454 de milioane de dolari în timp ce apelul lui Trump este judecat.

Cui datorează fostul preşedinte 454 de milioane de dolari

Fără această cauțiune, procurorul general, Letitia James, are dreptul de a pune sechestru în orice moment. Este de așteptat ca Letiția James să îi acorde lui Donald Trump până la 30 de zile. Dar dacă nu reușește să asigure o cauțiune până la 25 martie, iar o curte de apel îi refuză un termen suplimentar, acesta are mult de pierdut.

Biroul procurorului general ar putea încerca să pună sechestru pe unele dintre proprietățile lui Trump din New York. Poate chiar pe Trump Tower sau 40 Wall Street.

Letiția James l-a dat în judecată pe Donald Trump anul trecut, acuzându-l că a orchestrat o conspirație pentru a-și umfla averea netă.  Cu scopul de a primi împrumuturi la dobânzi favorabile. Luna aceasta, judecătorul Arthur F. Engoron a decis că Trump este vinovat și a aplicat mai multe sancțiuni.

Cea mai severă a fost o amendă de 355 de milioane de dolari. Sumă care ajunsese la 454.156.783,05 dolari vineri după-amiază, datorită dobânzilor care continuă să se acumuleze. Judecătorul a spus că suma reprezintă câștigurile obținute în mod ilicit de el din această schemă.

Meet the notorious characters who call Trump Tower home - Curbed NY

Donald trump. Sursa foto: The Trump Organization

Ce poate face Donald Trump pentru a împiedica sechestrul pe averea sa

Fostul preşedinte are două opțiuni pentru a o împiedica pe Letiția James să-i pună sechestru pe bunuri în timp ce face apel. 1. Poate să scrie un cec de peste 450 de milioane de dolari statului New York, care va păstra apoi banii în custodie. 2. Poate obține o cauțiune de la o companie specializată, autorizată să le furnizeze.

Deocamdată, Trump nu și-a asigurat cauțiuni pentru apel în niciunul dintre cazuri. Vineri, avocații care îl reprezintă în procesul de defăimare au cerut unui judecător fie să-i acorde mai mult timp, fie să reducă mărimea cauțiunii.

La modul cel mai elementar, o cauțiune pentru apel este un document depus la o instanță de către o companie de cauțiuni, o instituție financiară care promite că o sancțiune monetară decisă prin hotărâre judecătorească va fi plătită. Conform legislației din New York, pârâtul datorează, de asemenea, o dobândă de 9% reclamantului până la plata sumei decisă de instanță sau până la soluționarea apelului, sumă care se reflectă în mărimea cauțiunii.

Astfel de cauţiuni mari se dau împotriva marilor companii

Cauțiunile atât de mari se stabilesc de obicei în cazuri împotriva marilor companii. Nu a oamenilor de afaceri persoane fizice. Trump este, de asemenea, un inculpat unic. El este candidatul principal pentru nominalizarea republicană la președinție și, dacă revine la Casa Albă, ar putea fi dificil pentru compania de cauțiuni să recupereze banii de la un președinte în exercițiu.

Dacă nu va obține cauțiunea, atunci lucrurile ar putea deveni urâte pentru fostul președinte. Letiția James dispune de o serie de instrumente pentru a-i îngheța bunurile și, în cele din urmă, pentru a recupera banii.

Ea poate colecta bani de la orice entitate care deține activele domnului Trump. Cum ar fi o bancă, precum și de la oricine îi datorează bani lui Trump. Poate cel mai important, ea poate să pună sechestru pe proprietățile sale din New York. Asta ar putea declanșa o eventuală confiscare a clădirilor.

Letiția James a pus ochii pe pe una dintre clădirile lui Trump din Lower Manhattan

Într-un interviu acordat postului ABC News, James a spus același lucru, lăsând să se înțeleagă că a pus ochii pe una dintre clădirile lui Trump din Lower Manhattan, la cinci minute de mers pe jos de biroul ei. “Vom cere judecătorului să îi confiște bunurile”, a declarat procurorul, adăugând: “Mă uit la 40 Wall Street în fiecare zi”.

Și apoi mai există și candidatura pentru fotoliul de la Casa Albă, care l-ar putea constrânge și mai mult. Fostul președinte a folosit un comitet de acțiune politică (PAC) pe care îl controlează pentru a plăti avocați și martori în cazurile sale juridice.

Însă acest comitet nu are suficienți bani pentru a face față penalităților cu care se confruntă. Un super PAC care se coordonează cu candidatura sa are interdicție legală de a se coordona cu el și nu poate plăti hotărârile judecătorești, mai scrie NYT.