Donald Trump a spus printre altele că Washingotn și Londra „lucrează deja la un acord comercial” post-Brexit care promite să fie „foarte important”. ”Se pare că va fi de trei, patru, poate de cinci ori mai bun acest acord cu Marea Britanie”, notând că Statele Unite au fost împiedicate în relațiile cu britanicii din cauza „relațiilor lor cu Uniunea Europeană”.

Boris Johnson „un tip de treabă”

Cei doi lideri au convenit că Brexitul oferă o oportunitate fără egal pentru consolidarea parteneriatului economic între cele două țări, a confirmat la Londra un purtător de cuvânt al primului ministru, Jess Seldon. „Cei doi s-au angajat să colaboreze la un acord de liber schimb ambitios și să înceapă negocierile imediat ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a precizat ea.
„Boris Johnson va fi un super prim-ministru, are calități pentru aceasta „, a spus Trump, calificându-l ca un „tip de treabă și un prieten”. ”Ne-am înțelege foarte bine”, a spus la câteva minute după convorbirea telefonică.
„Trebuia ca Marea Britanie să aibă un om ca el”, a adăugat milionarul republican, care a criticat deschis pe predecesoarea sa, Theresa Mai, pentru gestionarea Brexitului. Potrivit Downing Street, Donald Trump și Boris Johnson au mai vorbit în discuția lor telefonică despre tensiunile actuale din Golf, potrivit 20 de minute.

Te-ar putea interesa și: