Cu doar câteva ore înainte de pronunţarea rezultatelor referendumului istoric organizat în Mare Britanie, privind rămânerea sau ieşirea din UE, liderii campaniei pro-Brexit au întins ramura de măslin premierului Cameron, afirmând că acesta trebuie să-şi păstreze funcţia şi în cazul în care cetăţenii vor decide ieşirea din UE.

"Noi credem ca oricare ar fi decizia poporului britanic aveți atât un mandat cât și datoria de a continua punerea în aplicare a politicilor partidului Conservator, națiunii noastre."

Printre iniţiatorii acestei scrisori se numără figurile centrale ale campaniei pro-Brexit, Boris Johnson, Michael Gove, Chris Grayling şi John Whittingdale. 

John Alan Redwood a declarat pentru Sky News că munca PM Cameron ar trebui să continue, iar misiunea acestuia este să construiască un nou guvern care să unească partidul Conservator dezbinat în urma referendumului.

Conservatorul Chris Grayling susține acest demers, explicând faptul că ar fi absurd ca David Cameron să demisioneze din moment ce a fost ales cu un an înainte de acest eveniment istoric. 

Îl susținem complet, vrem ca el să rămână, iar această scrisoare este o declarație de angajament față de conducerea sa.

Te-ar putea interesa și: