Carmen Elena Georgică, cea care a deținut funcția de președinte de tribunal, dar și purtător de cuvânt al CSM, s-a stins din viață, prematur. Colegii din justiție deplâng profund pierderea suferită. Judecătoarea Carmen Georgică este descrisă de apropiații săi drept o persoană care a fost devotată meseriei de magistrat. De asemnea, colectivul de la Muzeul ASTRA vrea să amintească de cel care a fost Corneliu Bucur, decedat și el, din nefericire.
Carmen Elena Georgică și-a dedicat întreaga viață profesiei de magistrat, așa cum amintesc foștii săi colegi.
„Colectivul Curții de Apel Alba Iulia își exprimă regretul și tristețea la plecarea prematură din această viață a fostei noastre colege, doamna judecător Carmen Elena Georgică și transmite condoleanțe familiei îndurerate”, au transmis aceștia.
Fragmente din viața celei care a fost Carmen Georgică
Carmen Elena Georgică a avut o carieră de succes în magistratură, ajungând ca în 2013 să devină președinte de instanță.
Începuturile carierei sale au fost legate de Judecătoria Sibiu, unde a debutat ca judecător în 1993. În 2000, ajunge să lucreze la Tribunalul Sibiu, de unde s-a și pensionat în anul 2017.
Judecătoarea Carmen Georgică este descrisă de apropiații săi drept o persoană care a fost devotată meseriei de magistrat, dorind mereu să ajute la progresele din sistemul judiciar și fiind implicată în transparentizarea acestuia.
„Un om integru, profesionist al dreptului, onestă și plină de compasiune, un adevărat MAGISTRAT care și-a dedicat întreaga viață profesiei și oamenilor”, transmite colectivul Curţii de Apel Alba Iulia.
A fost printre primii magistrați care și-au asumat funcția de purtător de cuvânt al Tribunalului Sibiu, mai apoi fiind detașată la Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass-media, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Prof. univ.dr. Corneliu Bucur, fostul director al Muzeului s-a stins din viață joi, 3 martie
Colegii de la Muzeul ASTRA vor să amintească de cel care a fost Corneliu Bucur
Corneliu Bucur a fost pasionat de istorie încă din tinerețe, dar nici artele nu s-au lăsat mai prejos în preocupările sale.
Profesorul Corneliu Bucur s-a născut la 25 aprilie 1942, în Mediaș, Acesta a urmat cursurile Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj, la Facultatea de Istorie-Filozofie, secţia de Istorie Veche a României.
După absolvire, a supravhegheat Secţia de Artă Populară a Muzeului Brukenthal, iar apoi a fost numit muzeograf, muzeograf principal, apoi şef de secţie.
Din august 1969 a condus Muzeul Tehnicii Populare. Domnul prof.univ.dr. Corneliu Ioan Bucur a fost director general din anul 1992 până în anul 2009 la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” Sibiu, cel care a devenit Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu în anul 2001.