Doliu în Poliția Română! Un șef iubit de subalterni a murit fulgerător, pe stradă

Doliu în Poliția Română! Un șef iubit de subalterni a murit fulgerător, pe stradă

Un polițist cu o vechime considerabilă în Poliția Română a murit, subit, în cursul dimineții de vineri, la fața locului fiind trimise mai multe echipaje de ambulanță și de poliție.

Dorel Fusaru, în vârstă de 47 de ani, era ajutor de șef de post în comuna Reghiu, județul Vaslui. Potrivit unor oficiali de la Inspectoratul de Poliție Vaslui, polițistul se afla pe stradă, când i s-a făcut rău și a căzut la pământ.

Câțiva trecători au observat scena și au sărit să îl ajute și au sunat la 112. La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj medical de terapie intensivă, care a început manevrele medicale pentru salvarea polițistului Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Agentul șef Dorel Fusaru nu avea leziuni și a fost exclus din start ipoteza unui atac, din partea unor persoane pe care le cerceta penal. Asupra lui au fost descoperit un telefon mobil dar și o sumă de bani, bunuri care au fost predate familiei. Cadavrul polițistului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Vrancea, unde va fi supus unei autopsii. Medicii legiști susțin că nu există prea multe de spus în acest caz, bănuiala fiind un infarct masiv. Agentul șef Dorel Fusaru se afla în concediu de odihnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În această dimineață am fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat, din comuna Reghiu, a fost găsit decedat pe raza comunei, în apropierea locuinței. Cadavrul, care nu prezenta urme de violență, a fost transportat la S.M.L. Vrancea, în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal” a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Un studiu publicat de Viorel Robu, într-un anuar de specialitate din Iași, arată că lucrătorii din poliție sunt printre cei mai stresați angajați ai Statului Român. „Un polițist este supus zilnic unui număr de factori de stres, care se pot aduna iar la un moment dat pot genera boli grave, printre care cele mai frecvente cele de inimă.

Prin misiunea lor, poliţiştii sunt chemaţi să protejeze viaţa şi proprietatea rezidenţilor comunităţii în care activează şi a cetăţenilor statului, rol care implică numeroase provocări, precum implicarea în lupte fizice sau atacuri armate ori prevenirea infracţiunilor. Rolurile pe care ofiţerii de poliţie trebuie să şi le asume îi expun la diferite situaţii, a căror rezolvare fermă şi eficace cere un anumit nivel al abilităţilor fizice şi mentale. Natura muncii pe care o desfăşoară poliţiştii creşte riscul experimentării stresului încă de la începutul carierei”, s earfată în studiu. .