Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportivă! Legenda fotbalului s-a stins din viață la doar 43 de ani! Suferea de o boală fără leac
Doliu în lumea sportivă! Legenda fotbalului s-a stins din viață la doar 43 de ani! Suferea de o boală fără leac

Doliu în lumea sportivă! Legenda fotbalului s-a stins din viață la doar 43 de ani! Suferea de o boală fără leac

Lumea fotbalului internațional este în lacrimi! Un cunoscut sportiv s-a stins din viață la doar 43 de ani. Boala i-a furat ultimele clipe de fericire, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

Presa internațională a transmis că fostul fotbalist, Christian Gyan, s-a stins din viață la 43 de ani. Fostul fundaș al echipei Wrexham și Feyenoord Rotterdam a pierdut lupta cu cancerul, informează Daily Star, Sportivul a fost fundaș și pentru naționala din Ghana.

Christian Gyan s-a născut în Ghana, dar a ales să locuiască în Olanda la finalul anilor 90, atunci când a semnat cu Feyenoord, echipă la care a jucat 93 de meciuri. Acesta a ajutat echipa să câștige titlul de campioană în Olanda (1999), o Supercupă a Olandei (2000) și Cupa UEFA (2002).

În 2008, Christian Gyan și-a luat adio de la Feyenoord Rotterdam și a semnat cu o echipă din Finlanda. În 2009, sportivul a ales să meargă la Wrexham unde a jucat doar două meciuri.

Marea lui evoluție a fost la Rovaniemen Palloseura (RoPS) și la echipa olandeză de amatori RKSV Leonidas. În perioada 1998-2002, Christian Gyan a jucat 23 de meciuri pentru Ghana. Boala l-a făcut să renunțe la cariera sa de succes.

A pierdut lupta cu cancerul

Sportivul s-a chinuit mai bine de patru ani cu o boală fără leac, cancerul. Fanii și colegii acestuia au strâns suma de 35.000 de euro pentru a-l scăpa pe Gyan de problemele de sănătate, dar totul a fost în zadar.

„Am aflat cu mare tristețe de moartea lui Christian Gyan. Feyenoord pierde un fost jucător care a fost cu adevărat cu inima alături de Feyenoord, un favorit al fanilor și mai presus de toate o persoană fantastică”, este mesajul clubului Feyenoord.

Un alt sportiv s-a stins din viață

Federația Română de Baschet (FRF) a anunțat că fostul antrenor de baschet Constantin Moldovan a decedat la vârsta de 78 de ani. Acesta a avut parte de multă suferință și a ajuns la spital, dar nici medicii nu au mai putut să îl salveze.

„Federația Română de Baschet anunță cu multa tristețe și profund regret trecerea în neființă a celui care a fost antrenorul Constantin Moldovan. Titi Moldovan, așa cum era mai cunoscut printre apropiații și prietenii din familia baschetului romanesc, s-a stins din viață după o lunga și grea suferință, medicii de la ATI declarând azi-noapte decesul acestuia la vârsta de 78 de ani, potrivit Capital.