Evenimentul Zilei > Social > Doliu în lumea presei. A murit jurnalistul Liviu Iancu
Doliu în lumea presei. A murit jurnalistul Liviu Iancu

Doliu în lumea presei. A murit jurnalistul Liviu Iancu

După un an îndoliat pentru presa autohtonă, finalul lunii decembrie vine cu dispariția bruscă a jurnalistului economic și scriitorului Liviu Iancu.

Lumea presei este din nou în doliu. Liviu Iancu, jurnalist economic şi autor de ficțiune, a murit luni, în urma unui infarct la 45 de ani, relatează Antena 3. Liviu lucra în presă de peste 20 de ani, de-a lungul timpului trecând prin redacții precum Mediafax, Național, Business Magazin, Capital, unde a scris pe domeniile economic și turism.

Tragicul anunţ a fost făcut de un prieten al său pe un grup dedicat vânătorilor, pasiune îmbrățișată și de Liviu Iancu, unde duminică jurnalistul a publicat ultimele sale mesaje. „Din păcate, sunt nevoit să anunț o știre foarte tristă! „Războiul” dintre bracii germani și insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici și vehemenți susținători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică.

Romanul bestseller „Xanax” a fost lansat în avion

Născut pe 8 mai, la Găești, Dâmbovița, a terminat liceul Vladimir Streinu din orașul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi – Cibernetică, Transporturi şi Sociologie, fără să termine niciuna dintre ele.

A intrat în presă la agenția Mediafax, în anul 2000. În calitate de jurnalist la Profit.ro, a publicat o serie de editoriale-poveşti, originale în peisajul presei economice româneşti, foarte apreciate de către cititori. „Colegul nostru Liviu Iancu, cel mai cunoscut jurnalist de turism și autor al romanului Xanax, ne-a părăsit astăzi. Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!”, a anunțat Profit.ro.

Câteva dintre povestirile sale se regăsesc şi în „Xanax“, romanul său de debut, apărut în luna februarie 2019. Volumul avea, în 8 luni, scria profit.ro, peste 10.000 de exemplare tipărite, în mai multe tiraje.

„Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească „sala” şi nu mă supăr”, a glumit Liviu Iancu, în debutul discursului său de lansare. Potrivit Hotnews, jurnalistul fusese operat la inimă în urmă cu câțiva ani, fiindu-i montat un stimulator cardiac.