Formaţia Massive Attack a confirmat moartea lui Angelo Bruschini, celebrul chitarist. Acesta se lupta de câteva luni cu o boală necruțătoare, șansele de supraviețuire fiind din start extrem de mici.
Membrii formaţiei britanice Massive Attack au dat publicităţii un comunicat tragic. Aceștia se declară devastaţi de moartea lui Angelo Bruschini (62 de ani), principalul chitarist al formației.
Cancerul pulmonar s-a dovedit a fi necruțător cu Angelo Bruschini, celebrul chitarist
Diagnosticat în luna iulie cu cancer pulmonar, chitaristul avea puține șanse de supraviețuire. Medicii s-au declarat rezervați încă de la descoperirea acestei boli. Atunci, artistul originar din Bristol a publicat pe rețelele de socializare vestea tristă.
„Cred că sunt terminat! Am avut o viaţă frumoasă, am văzut lumea de multe, multe ori, am cunoscut numeroşi oameni minunaţi, dar totul se termină", scria el în mesajul de pe Facebook.
Membrii formaţiei s-au declarat devastaţi de pierderea suferită:
"Odihneşte-te în pace Angelo!. Un talent original şi strălucitor în mod singular", au scris aceștia pe pagina de Twitter, noul X, al Massive Attack.
Înfiinţată în anii 1980, Massive Attack a devenit celebră în anii 1990 cu albumul "Mezzanine"
Formaţia de trip hop a fost înfiinţată în anii '80 şi a reuşit să se plaseze de două ori pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie cu LP-urile "Mezzanine" şi "100th Window". În 1996 Massive Attack a câştigat un Brit Award la categoria cea mai bună piesă de dans, precum şi un premiu pentru contribuţia adusă muzicii britanice în cadrul galei Ivor Novello Awards din 2009.
După ce a cântat în mai multe trupe, Angelo Bruschini s-a alăturat grupului în 1990, contribuind la conturarea identităţii muzicale a formaţiei din Bristol.
Pe paginile de pe platformele online, reprezentanții Massive Attack au transmis trei mesaje în onoarea celui care a fost Angelo Bruschini. Fanii au deplâns la rândul lor stingerea din viață a chitaristului. Artistul a suferit de carcinom pleomorf, o variantă rară de cancer pulmonar. Această variantă se dezvoltă de obicei la mai puțin de 1% dintre cazurile diagnosticate. Ratele de supraviețuire pentru pacienții care se luptă cu această formă de cancer sunt foarte mici, din cauza unui tratament ineficient.