Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea fotbalului românesc. Vicecampionul a murit. Mesaj sfâșietor
Doliu în lumea fotbalului românesc. Vicecampionul a murit. Mesaj sfâșietor

Doliu în lumea fotbalului românesc. Vicecampionul a murit. Mesaj sfâșietor

Doliu în lumea fotbalului! Fostul fotbalist al echipei UTA, Paul Popovici, a decedat la vârsta de 72 de ani.

Fostul fotbalist al echipei UTA din anii ’70, Paul Popovici, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat, miercuri, gruparea arădeană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

„Familia UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viaţă Paul Popovici, fundaşul stânga din superba generaţie roş-albă din prima parte a anilor ’70. ‘Pali’ Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrăţirea şi Crişul.

UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puţin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reuşită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă. Pe 21 iunie ar fi împlinit 73 de ani. Va rămâne în amintirea utiştilor mereu. Odihnească-se în pace!”, se arată pe site-ul citat.

Popovici a fost vicecampion naţional în sezonul 1971-1972 cu UTA, formaţie alături de care a atins faza sferturilor de finală a Cupei UEFA, când arădenii au fost eliminaţi de Tottenham (n.r. – 1972).

Fost component al echipei naţionale, Popovici a mai jucat la formaţiile Crişul Oradea, FC Bihor şi Înfrăţirea Oradea. După retragerea din activitate a activat o perioadă scurtă ca antrenor al formaţiei FC Bihor.

Cătălin Didu, fostul fotbalist de la Extensiv Craiova, a murit

Fotbalistul, în vârstă de doar 43 de ani, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus în urmă cu doar câteva săptămâni. Cu toate că medicii erau optimiști în ceea ce privește starea de sănătate a fotbalistului, acesta a murit la finalul săptămânii trecute, în urma unui stop cardio-respirator.

Foștii colegi, fanii și prietenii fotbalistului au fost devastați de decesul acestuia. Aceștia au postat mai multe mesaje de condoleanțe pe pagina de Facebook a lui Cătălin Didu.

„Adio prieten drag..!!! Nu mi vine sa cred…!!!”, a scris fostul portar de la Oltul Slatina, Alin Răceanu.