Evenimentul ZileiActualitateDoi oameni au murit la secția de votare. Activitatea a fost suspendată

Doi oameni au murit la secția de votare. Activitatea a fost suspendată

Doi oameni au murit la secția de votare. Activitatea a fost suspendată
Doi bărbați și-au pierdut viața duminică dimineața, în timp ce se aflau la secțiile de votare. Deși mașinile de salvare au ajuns rapid, cei doi oameni au murit.

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a decedat, duminică dimineața, în curtea unei secție de votare amenajată în comuna Teiu din județul Argeș. Bătrânul a mers să-și exercite dreptul la vot, dar i s-a făcut brusc rău. Persoanele aflate în acel loc au sunat la 112 și la fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului Ambulanţă Judeţean Argeş.

Bărbatul a suferit un stop cardiorespirator, i s-au făcut manevre de resuscitare, dar nu a mai putut fi salvat de personalul specializat, care a constatat decesul. Potrivit unor surse medicale, bărbatul era înregistrat în evidenţe cu afecţiuni cardiace, conform Agerpres.

Al doilea decedat, în București

Tot duminică, o altă tragedie a fost consemnată, dar în București. La secția de votare 643 din Sectorul 3 al Capitalei, unui bătrân i s-a făcut rău în timp ce se afla în cabina de vot. Reprezentanții secției respective au apelat numărul de urgență 112, dar la fel ca și în cazul bărbatului din Argeș, nici bucureșteanul nu a mai putut fi salvat de medici. Și el a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Din cauza acestui eveniment, activitatea secției 643 a fost suspendată.

O amendă dată pentru o sesizare falsă

Duminică, în ziua alegerilor parlamentare, au mai fost înregistrate câteva încidente, pe lângă cele două tragedii menționate mai sus. Un bărbat din București a mers să-și exprime opțiunea, la o secție de votare, dar s-a ales cu o sancțiune consistentă în valoare de 2.000 de lei. Bărbatul a sunat la numărul 112.

Tot în Capitală, trei membri ai birourilor electorale de la secții diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii și al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conștiente și au fost asistate medical la fața locului. La o secție de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat că a primit un buletin care avea aplicată ștampila de vot. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.


Accesează: