Corespondentul de război al publicației "Sunday Times" și un fotograf francez au murit în orașul sirian Homs, în timpul unui bombardament asupra zonei cele mai afectate de conflictul armat, informează BBC.
Marie Colvin și Remi Ochlik au murit după ce casa în care se aflau a fost bombardată. După atac, cei doi au încercat să fugă, dar au fost loviți de un obuz. Cel puțin trei jurnaliști străini au mai fost răniți în atac. Marie Colvin era de peste 20 de ani corespondent special pentru "Sunday Times", timp în care a relatat din prima linie a numeroase conflicte. Jurnalista își pierduse un ochi în 2001, în Sri Lanka, după ce a fost lovită de un obuz.
Cu numai o zi înainte să moară, Colvin a descris pentru BBC ororile din Homs.
- "Am văzut un copil de doi ani murind azi. Absolut îngrozitor! Un obuz i-a penetrat pieptul, iar doctorul nu a mai putut face nimic. Abdomenul lui mic a continuat să se ridice până când a murit. Astfel de lucruri se întâmplă neîncetat aici", a povestit Marie Colvin.
"Un reporter grozav, o femeie neînfricată" Vestea morții ei a fost primită cu tristețe de întreaga comunitate internațională. De la oficiali americani, până la scriitorul Salman Rushdie, toți au vorbit despre curajul jurnalistei, potrivit Daily Mail.
"Marie Colvin a murit ajutând sirienii să își facă auzite problemele lumii întregi"- secretarul de stat William Hague
"Era cel mai curajos jurnalist pe care l-am cunoscut, un reporter și scriitor extraordinar", prezentatorul jurnalului de știri de la Channel 4, Jon Snow
"Marie Colvin a fost ucisă în Homs. O veste cumplită. Un reporter grozav, un scriitor bun, o femeie neînfricată nu mai este printre noi. Numeroșii săi prieteni sunt devastați", scriitorul Salman Rushdie Sute de persoane au murit în timpul ofensivei dure asupra zonelor controlate de opoziția siriană. Activiștii susțin că numai ieri s-au înregistrat 40 de victime, printre care și Rami al-Sayed, care realiza o transmisie live preluată de mai multe canale internaționale.
Crucea Roșie a solicitat guvernului și rebelilor să facă un armistițiu temporar, astfel încât ajutoarele medicale să poată fi transportate către zonele cele mai afectate.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/B0GV_5ASUjc" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>