Documente secrete: Oamenii lui Obama râd și dansează pe cadavrele americanilor
- Adrian Pătrușcă
- 7 iulie 2020, 06:27
Optzeci de pagini de documente au fost declasificate, în legătură cu atacul devastator de la Benghazi, în Libia, pe 11 septembrie 2012, în care au fost uciși ambasadorul Christopher Stevens și alți trei oficiali americani.
Declasificarea a fost făcută în urma demersurilor depuse de Judicial Watch, un ONG care se ocupă cu dezgroparea din arhivele secrete a unor astfel de informații.
Noile documente arată cum înalți responsabili de la Casa Albă, din timpul lui Obama, își construiesc afirmațiile mincinoase că atacul ar fost o reacție spontană a islamiștilor la un video anti-musulman, și nu efectul unor grave erori de politică Externă, de care se făcea vinovată în primul rând Hillary Clinton, secretar de stat la acea vreme.
Aceste eforturi au făcut parte dintr-o campanie coordonată pentru a-l curăța pe Barack Obama, pe Hillary Clinton și întreaga administrație
Minciuna despre Benghazi a fost promovată din greu de ambasadoarea de atunci la ONU a Statelor Unite, Susan Rice, care a fost invitată la cinci emisiuni politice televizate , într-o singură duminică dimineață, pentru a susține teoria video-ului de pe YouTube.
Între timp, consilierul adjunct de atunci pentru securitate națională, Ben Rhodes, purtătorul de cuvânt de atunci al Consiliului pentru Securitate Națională, Tommy Vietor, și adjunctul șefului administrației prezidențiale, Jake Sullivan, făceau bancuri, lăudându-se cât de deștepți au fost ei de au reușit să vândă presei povestea cu video-ul anti-musulman și cât de naivi au fost ziariștii pentru că au înghițit-o nemestecată.
Un oficial, al cărui nume este clasificat, scrie într-un e-mail adresat lui Rhodes și lui Sullivan:
„Toată lumea știe că Susan folosea ghidul nu doar aprobat (de Comunitatea de Informații) și care chiar fusese creat de IC”.„Cel puțin, măcar, nu ești decât un mincinos. Putea fi mai rău – suntem mincinoși și suspecți de scurgere de informații.”
„Nu mințim decât niște pifani”, a replicat Sullivan. „Ar fi mai cool dacă am minți niște capacități intelectuale.”
„Prefer să păcălim lacheii”, replică oficialul cu nume clasificat. „Are mai mult din caracterul grotesc al unei povestiri Marvel.” Apoi, același personaj glumește despre necesitatea creării unui show TV care să se numească „Cel mai mare mincinos”, la care concurenții să fie permanent conectați la poligrafe.
„Ar putea fi mai rău”, răspunde Rhodes. „Ai putea fi un birocrat de carieră a cărui cea mai incitantă provocare din viața lui să fie scurgerea de semi-adevăruri, auto-justificări și minciuni gogonate la ziariști ca Eli Lake, Kim Dozier sau cine mai răspunde la telefon la Fox News.”
Cei de mai sus au discutat și despre cum să transmită către presă o „evaluare elaborată” privind modul în care a avut loc atacul, „care se întâmplă să fie adevărată (spre deosebire de toate celelalte pe care le-am văzut relatate despre atacul de la Benghazi)”.
Nivelul de aroganță suficientă care transpare din aceste mesaje pe mail depășește tot ce am văzut din partea echipei Obama, cunoscută pentru aerele de superioritate pe care le afișa, scrie Daily Caller.
Publicația notează și totala detașare emoțională cu care oficialii lui Obama discută despre tragedia care a avut loc, moartea a patru americani și durerea suferită de familiile acestora. Mai mult, ei sunt foarte mândri de ce minciunile pe care le debitează.
Totuși, la ce bun aceste dezvăluiri despre niște evenimente vechi de opt ani de zile?
Simplu, răspunde Daily Caller: indivizi ca Rhodes, Sullivan, Vietor sau chiar șefa lor, Hillary Clinton, ar putea reveni în administrație, dacă Joe Biden câștigă alegerile prezidențiale din noiembrie.