Evenimentul Zilei > Justitie > Informații de ULTIMĂ oră în cazul Ghiță. Documentele trimise de Toader NU AU AJUNS la Înalta Curte din Belgrad
Informații de ULTIMĂ oră în cazul Ghiță. Documentele trimise de Toader NU AU AJUNS la Înalta Curte din Belgrad

Informații de ULTIMĂ oră în cazul Ghiță. Documentele trimise de Toader NU AU AJUNS la Înalta Curte din Belgrad

Tudorel Toader susține că a trimis, către Înalta Curte din Belgrad, în data de 9 martie, documentele care ar fi trebuit să ofere date suplimentare privind acuzaţiile la adresa lui Sebastian Ghiţă, însă presa sârbă informează că acestea nu au ajuns încă.

Documentele solicitate, care ar fi trebuit să clarifice infracţiunile de care este acuzat Sebastian Ghiţă, încă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad, cea care derulează procedura de extrădare a mogulului, scrie danas.rs., precizând că informaţia a fost furnizată de instanţă.

Cu privire la ministrul Justiției, Tudorel Toader, presa sârbă precizează că acesta a declarat, cu ocazia vizitei la Belgrad că România a trimis din 9 martie actele solicitate de autorităţile sârbe, după cum informează News.ro.

Ministerul Justiţiei a anunţat luni că ministrul Tudorel Toader a discutat cu omologul său Nela Kuburovic şi despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, ministrul sârb subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este în curs la Înalta Curte şi că după hotărârea instanţei va lua o decizie cât mai curând posibil, anunţă Ministerul Justiţiei.

„Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil”, arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat de ptresă transmis luni seară.