Evenimentul Zilei > Actualitate > MEDIC RENUMIT, prins ÎN FLAGRANT. Ortopedul a cerut MITĂ pentru o INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ
MEDIC RENUMIT, prins ÎN FLAGRANT. Ortopedul a cerut MITĂ pentru o INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ

MEDIC RENUMIT, prins ÎN FLAGRANT. Ortopedul a cerut MITĂ pentru o INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunțat punerea în mișcare a acţiunii penale împotriva lui doctorului Dan Noveanu, medic renumit care activează în cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor. Ortopedul a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, după ce un pacient a sunat la TelVerde – linia anticorupție.

Un renumit doctor ortoped,  Dan Noveanu, este cercetat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), pentru luare de mită.

PTB a transmis că probele administrate până în prezent în cauză au reliefat faptul că, în ziua de 28 septembrie 2016, cu ocazia efectuării unui consult de specialitate, medicul i-ar fi solicitat unui pacient suma de 1.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale la mâna dreaptă.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru „Evenimentul zilei”, că neavând acești bani, omul a sunat la linia TelVerde DGA 0800.806.806.

Drept urmare, în baza unui mandat emis de procurorul de caz, ofițerii DGA au organizat flagrantul. Luni, 3 octombrie, Dan Noveanu a fost prins în timp ce primea de la pacient o parte din suma cerută, respectiv 500 de lei.

Procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de medic, pe o perioadă de 30 de zile, printre obligaţiile impuse inculpatului fiind şi aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală şi D.G.A. – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.