Trei doctoriţe şi o farmacistă au fost condamnate pentru trafic de droguri şi eliberare de droguri de mare risc pe bază de reţete falsificate.
Două foste angajate din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov au primit pedepse cu suspendare. Decizia a fost dată de Tribunalul Bucureşti şi pot fi contestate cu apel.
Pedepse dure pentru trafic de droguri
- Nicoleta- Cristiana Bugaru, farmacist, şapte ani şi şase luni de închisoare - Georgeta-Mioara-Lăcrămioara Mihăilescu, medic, şase ani de închsioare - Claudia-Georgiana Popescu ( fostă Creţu), medic, şapte ani de închisoare - Irina Pârvan, medic, patru ani de închisoare - Luminiţa Cristea, consilier superior în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov, doi ani de închisoare cu suspendare - Maria Dumitrescu, consilier superior în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov, doi ani de închisoare cu suspendare
Judecătorii a interzis celor şase persoane, după executarea pedpsei, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic/farmacis/consilier în acdrul caselor de sănătate sau de a desfăşura o activitate similară acestor profesii.
Reţeaua doctoriţelor
Doctoriţele Georgeta Mioara Mihăilescu, Claudia Georgiana Popescu şi Irina Pîrvan şi farmacista Cristiana Nicoleta Bugaru au fost acuzate de procurroii DIICOT de trafic ilicit de droguri de mare risc, eliberare de droguri de mare risc pe baza unei reţete medicale falsificate sau a unei reţete medicale prescrise fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi constituire de grup infracţional.
Bani de la stat pentru medicamente compensate
În perioada ianuarie 2005-februarie 2007, Nicoleta Cristina Bugaru a primit de la medicii Georgeta Mioara Lăcrămioara Mihăilescu, Claudia Georgiana Popescu, Elena Diaconu, Antoaneta Caramete, Anna Maria Tripa, Irina Pîrvan şi alţii din judeţul Ilfov, un număr important de reţete medicale compensate, în care figurau date necorespunzătoare realităţii, reţete în care respectivii medici au prescris medicamente pentru anumite boli, apoi, în baza acestor reţete, completate cu datele necesare eliberării fictive a medicamentelor, farmacia SC Santefarm SRL Chiajna a solicitat la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov decontarea medicamentelor compensate, au arătat procurorii DIICOT.
Au prescris Codeină şi Xanax Totodată, procurorii DIICOT au stabilit că persoanele care figurează în majoritatea reţetelor medicale nu au ridicat medicamentele prescrise. Valoarea totală a prejudiciului creat bugetului de asigurări de sănătate este de 638.371,17 lei, sumă pentru care Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov s-a constituit parte civilă. Medicul Georgeta Mioara Lăcrămioara a prescris medicamente Codeină şi Xanax, care.conţin substanţe ce intră sub incidenţa Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, iar această prescriere nu era necesară din punct de vedere medical, respectiv, persoanele pentru care s-au prescris medicamentele nu au fost consultate şi nici nu le-au ridicat.