Evenimentul Zilei > Justitie > DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI
DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI

DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI

Teroarea a luat sfârșit. DNA Pitești a clasat după 5 ani dosarul „Consultanța 2”, fabricat în colaborare cu SRI și cu care tortura psihic zeci de primari și viceprimari.

Erau terorizați de peste patru ani de zile cu acest dosar al Binomului DNA-SRI

Voicu ajunsese la capătul răbdării. După ce atât el, cât și ceilalți 22 de suspecți (în majoritate primari și viceprimari de comune din județul Argeș) erau terorizați de peste patru ani de zile cu acest dosar al Binomului DNA-SRI.

Parchetul anticorupție ținându-l pur și simplu la sertar. Fără să-l trimită în judecată ori să-l claseze.

Aere anticorupție

Nu este lipsit de savoare felul în care DNA și-a dat aere, pretextând că derulase o anchetă deosebit de complex. Pentru ca în final judecătoarea Mercan să descopere că parchetul nu muncise mai nimic.

Nu vom prezenta stufoasa ordonanță de clasare în întregime, întrucât este vorba despre zeci de suspecți. Iar situația lor este aproape identică.

Doar cu titlu de exemplu, vom reda doar pasajul vizându-l pe primarul Dumitru Voicu din Micești. Singurul care a introdus în instanță contestația privind durata procesului penal în „Consultanța 2”.

Un pasaj în care procurorul Ioan Ulici spune nu doar că edilul nu a încalcat legea, dar subliniază că acțiunile pe care tandemul Daniela Lupu – Laurentiu Palaghiea le catalogase drept fapte de abuz în serviciu în realitate contribuiseră la dezvoltarea comunității locale.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE