Evenimentul Zilei > Justitie > DNA cere pedepse mai mari în cazul inculpaților din dosarul șantajării RCS&RDS
DNA cere pedepse mai mari în cazul inculpaților din dosarul șantajării RCS&RDS

DNA cere pedepse mai mari în cazul inculpaților din dosarul șantajării RCS&RDS

Procurorul DNA a cerut la ultimul termen de judecată de la instanța supremă majorarea pedepselor primite în prima instanță de inculpații din dosarul șantajului RCS&RDS.

În acest sens s-a cerut pentru Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Şerban Pop, Daniel Matiescu şi Sorin Alexandrescu pedepse la închisoare cu executare, iar în cazul Antena Group, Antena3 şi Intact Publishing, condamnarea acestora la plata unor amenzi penale, potrivit News.ro.

Astfel, procurorul DNA a arătat că Intact Publishing, compania care edita Jurnalul Naţional, a fost achitată fără motiv de instanţa de fond în dosarul de şantaj şi a cerut o amendă penală pentru această societate.

DNA a solicitat o soluție identică și în cazul Antena 3, respectiv amendă penală pentru șantaj și obligarea postului de televiziune la difuzarea hotărârii de condamnare.

"Solicităm să dispuneţi condamnarea Antena 3 SA la o pedeapsă cu amendă penală şi să aveţi în vedere conduita inculpatei pe durata procesului penal, când a publicat înregistrări din dosar care constituie probe, a făcut emisiuni în care a acuzat abuzuri ale Ministerului Public. Vă rog să îi obligaţi să difuzeze hotărârea de condamnare", a mai arătat procurorul.

De asemenea, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu închisoarea, orientată spre medie, pentru George Daniel Matiescu, fostul director al Intact Publishing şi doi ani de închisoare cu executare pentru fostul şef al ANAF Şerban Pop.

„Pop a urmărit sprijin politic din partea lui Sorin Alexandrescu care era prieten cu Dan Voiculescu”, a mai arătat procurorul de şedinţă.