Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ de TEATRU în cazul ÎNREGISTRĂRILOR de la DNA Oradea. Nistor a DECIS. Breaking news
LOVITURĂ de TEATRU în cazul ÎNREGISTRĂRILOR de la DNA Oradea. Nistor a DECIS. Breaking news

LOVITURĂ de TEATRU în cazul ÎNREGISTRĂRILOR de la DNA Oradea. Nistor a DECIS. Breaking news

În urma înregistrărilor explozive care au apărut în spațiul public, se pare că procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcție a procurorilor Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea. Solicitările vor fi discutate în ședința Secției pentru procurori din 30 ianuarie.

Pe ordinea de zi a ședinței Secției pebtru procurori din 30 ianuarie se află următoarele puncte:

1. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului MAN CIPRIAN FLORENTIN, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

2. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului ARDELEAN CRISTIAN MARIUS, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Reamintim că în urma denunțului unui ONG, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea. Din acest motiv, procurorii au solicitat începerea urmării penale în rem, iar mai mulți procurori de la DNA Oradea au fost audiați.

Dosarul a fost deschis după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre „frica în ei”. Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el i-a nominalizat pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian, de la DNA Oradea.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: