Robu susține că a semnat actele prin care s-au vândut două apartamente cu 11.300 de euro în deplină legalitate, iar evaluatorul DNA a exagerat când a „pretins că ar fi trebuit vândute cu peste 70.000 de euro”.

Primarul a transmis că nu are legătură cu restul dosarului, în care se vorbeşte despre vânzarea a 1.000 de locuinţe înainte ca el să devină primar și se consideră victima unui abuz. „Am semnat contractele de vânzare întocmite de aparatul funcţionăresc al Primăriei şi GIRATE DE LEGALITATE prin 5 semnături, pentru cele două apartamente din poză, unul de 25 mp, altul de 50 mp -de fapt: nişte magherniţe, într-un fund de curte, care n-aveau uşi, geamuri, apă, electricitate!-, FĂRĂ TEREN, cu pretul dat de legea 112, de 11.300 euro, iar evaluatorul DNA, plătit din bani publici (!!!), pretinde că ar fi trebuit să fie vândute cu peste 70.000 euro! 70.000 euro nişte magherniţe fără teren, repet!”, a scris Robu.

 

Judecaţi singuri dacă sunt sau nu victima unui abuz!”, afirmă primarul Timișoarei.

 

 

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a fost audiat luni dimineaţă la sediul DNA, la ieşire el a spus că este vorba despre vânzarea a „două magherniţe” .

„Eu sunt un om ultracinstit, ultracorect în tot ceea ce fac. Singura mea avuţie până la vârsta asta, cu toate funcţiile pe care le-am avut, este onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva, e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu, s-au vândut doar două magherniţe de către aparatul Primăriei, nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spună că acei chiriaşi au venit mai târziu sau alte aspecte. Sub garanţia că totul este legal, dată de aparatul de specialitate”, a declarat Robu, la ieşirea de la DNA.

 

În februarie 2017, DNA a anunţat că Nicolae Robu şi fostul edil al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, sunt urmăriţi penal, pentru abuz în serviciu, în cazul vânzării a 967 de imobile.

 

 

Te-ar putea interesa și: