DNA a dat de un caz bombă la Poliția Capitalei! EvZ vă dezvăluie în exclusivitate amănuntele șocante!

O descindere cu mari semene de întrebare la Poliția Capitalei. Evz.ro a aflat, în exclusivitate, ce caută, de fapt, procurorii anticorupție și cine a sesizat DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a intervenit în conflictul de la vârful Poliției Române.

Procurorii au ridicat mai multe documente de la sediul central, dar și de la Serviciul Omoruri, condus, timp de 11 ani, din anul 2007, de comisarul șef  Radu Gavriș care nu a avut nicio crimă cu autor necunoscut, performanță unică în UE.

Radu Gavriș a fost mutat de la Poliția Capitalei, acolo unde îndeplinea funcția de adjunct al șefului Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), în funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita.

Alertă în Poliția Română. DNA a descins la Serviciul Omoruri. Ce caută procurorii

Exclusiv. Cine va conduce Poliția Română? Nume grele pe masa ministrului Vela

Decizia a luat-o fostul șef al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, înainte de a demisiona din funcție, după imaginile apărute în presă legată de negocirile pe care le-ar fi avut  cu lideri ai clanului Duduianu, imagini despre care se spune că ar fi fost furnizate chiar de Radu Gavriș.

Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că plângerea la DNA ar fi fost depusă chiar de actualul șef al Poliției Capitalei, comisarul șef Bogdan Berechet.

Aceleași surse au precizat, în exclusivitate pentru evz.ro, care este motivul pentru care a fost deschis acest dosar...

Surse judiciare au precizat că dosarul cercetat de procurorii DNA, in rem, adică pentru faptă, se referă la delapidare.

Mai exact, susțin aceleași surse, ani la rând, Radu Gavriș ar fi semnat și, implicit, a oferit sporuri substanțiale subordonaților săi, chiar dacă nu mergeau la un caz de omor.

Este vorba despre sporul pentru cercetarea la fața locului (CFL) pentru care polițiștii încasau sume substanțiale de bani, pe lângă salarii.

Sumele ajungeau la circa 7.000 de leei pentru un agent și circa 13.000 pentru un ofițer.

Problma este că, susțin aceleași surse, banii s-au dat chiar și pentru cei care stăteau în birouri sau care erau pontați pentru mai multe ore decât au stat, efectiv, la cercetarea unui caz, ceea ce ar fi ilegal.

În acest sens s-a deschis un dosar pentru delapidare.

 

 

Procurorii DNA au ridicat joi documente și computere de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei,

 

 

Patru polițiști de la Serviciul Omoruri ar fi bănuiți că ar fi furnizat presei imaginile de la întâlnirea dintre fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, și liderii clanului Duduienilor, înainte de înmormântarea lui Emi Pian.

Ei ar fi ridicat imaginile fără mandat, le-au descărcat pe un computer, completând un raport la mai multe săptămâni. Ulterior, imaginile ar fi fost șterse de pe calculator.

 

 

De asemenea, la nivelul Poliției Capitalei se discută reorganizarea Serviciul Omoruri.

Radu Gavriș a contestat, la Tribunalul București, mutarea la IPJ Harghita.

 

Și este posibil ca el să obțină suspendarea mutării, pentru că exact în aceleași condiții, în luna aprilie, a fost mutat tot la Harghita comisarul șef Ion Frățilescu, care însă a câștigat procesul cu IGPR pe această tema și s-a întors la post.