Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Cine va conduce Poliția Română? Nume grele pe masa ministrului Vela
Exclusiv. Cine va conduce Poliția Română? Nume grele pe masa ministrului Vela

Exclusiv. Cine va conduce Poliția Română? Nume grele pe masa ministrului Vela

În urma scandalului care a condus la decapitarea a doi șefi din Poliția Română, la vârful Ministerului Afacerilor Interne se negociază, acum, cine va conduce cea mai importantă instituție de apărare a ordinii și liniștii publice din România. Evz.ro a aflat detalii în exclusivitate.

Astfel, conform surselor evz.ro, pe lista de candidați a ministrului de Interne s-ar afla actualul interimar, chestor de poliție Eduard Mirițescu, care ar putea să conducă Poliția Română până după alegeri.

Apoi, „în cărți” se află și chestor de poliție Alin Antoniu Haniș, actualul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Un al treilea nume vehiculat este cel al chestorului Vasile Oprișan, actualul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Înainte de a demisiona din funcție, chstorul Liviu Vasilescu a semnat două dispoziții.

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative”, se arată într-un comunicat al IGPR.

În același comunicat se  precizează:

„Cu aceeaşi dată, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuţiile sale în cadrul unităţii teritoriale vor fi pe linie de investigaţii criminale”.

Comisarul șef Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

PAGINA ANTERIOARA