Decizia de a pune capăt mariajului cu Irinel Columbeanu i-a schimbat viaţa Monicăi. După ce a fost evacuată în miez de noapte, a fost deposedată de toate bunurile căpătate după căsătorie şi a trăit o serie de episoade la secţia de poliţie, în plin proces de divorţ, presa anunţa zilele trecute că sănătatea Monicăi pare şubredă.

În condiţiile în care Monica tace, deşi surse din apropierea ei susţin că a fost sfătuită să-şi prezinte punctul de vedere într-un interviu televizat, comunicarea publică este impulsionată mai ales de informaţiile sau declaraţiile omului de afaceri Irinel Columbeanu şi ale apropiaţilor acestuia.

După ce a fost acuzată de rele tratamente aduse copilului, iar psihologul lui Irinel a întărit acuzaţiile că ar fi agresivă şi violentă, povestind că Monica şi-ar fi izbit soţul cu o scrumieră în nas, socrul Ion Columbeanu a comentat mesajele celor care spuneau că Monica ar merge la vrăjitoare precizând că aceasta s-a născut în şatră.

Portretul deloc flatant a primit o explicaţie doar de la mama Monicăi, care a pus totul pe seama dorinţei acesteia de a fi frumoasă.

În aşteptarea divorţului
Cu câteva zile înainte de prima înfăţişare la procesul de divorţ – şedinţă care va avea loc pe 21 martie, la Tribunalul Buftea – pastilele pentru întreţinerea tenului, element care a devenit important în scandalul soţilor Columbeanu mai ales după ce mama Monicăi a pus pe seama lor agresivitatea fiicei sale, au ajuns din nou motiv de dezbatere publică.

Veronica Gabor, mama Monicăi, povestea în filmarea video realizată de Irinel Columbeanu şi prezentată instanţei, că fata ei "parcă înnebunise", stare pe care a pus-o pe seama tratamentelor cosmetice cu Roaccutane. Ideea i-a venit după ce a citit pe prospectul medicamentului că printre efectele adverse ale acestuia s-ar număra depresia şi alte tipuri de tulburări psihice.

<object height="349" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zInGQ8MVZc8?fs=1&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/zInGQ8MVZc8?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="349" width="425"></embed></object>

Roaccutane este folosit pentru tratarea formelor grave de acnee nodulo-chistică, iar medicii susţin că, la nivel internaţional, medicamentul este destul de con troversat, numeroase sinucideri fiind puse pe seama tratamentului cu acest produs, care poate să influenţeze serios starea unui individ. Luat în cantităţi mari, medicamentul poate provoca crize, depresie şi tulburări de comportament.

În faţa instanţei însă, filmuleţul pe care Irinel Columbeanu l-a prezentat i-ar servi mai degrabă Monicăi. "În situaţia în care acuzele aduse de Veronica Gabor în înregistrările video se dovedesc a fi reale şi într-adevăr medicamentul administrat Monicăi Columbeanu poate provoca strări deosebit de grave, ducând până la iresponsabilitatea totală, vinovăţia doamnei Columbeanu în comiterea faptei ar putea fi înlăturată", a declarat, pentru EVZ, avocata Crina Popescu.

În căutarea frumuseţii

Potrivit unor surse apropiate celor doi, Monica a încercat o terapie complementară, în clinica lui Athanasios Fragkos, unul dintre tinerii medici esteticieni din Bucureşti. Numele lui Athanasios Fragkos a fost ascociat cu cel al Monicăi Columbeanu în momentul în care soţia lui Irinel a apărut, imediat după izbucnirea scandalului de la Izvorani, la volanul autoturismului de lux al acestuia, marca Range Rover, ceea ce a încurajat presa mondenă să speculeze o istorie de amor.

Athanasios Fragkos (34 de ani), născut la Athena, este cunoscut în lumea mondenă bucureşteană după ce a apărut în tabloide alături de Adina Alberts, în prezent partenera omului de afaceri Viorel Cataramă. Iniţial, Monica Columbeanu a fost clienta medicului Marek Vâlcu, cunoscut ca fiind "medicul vedetelor". Fragkos şi Monica s-au cunoscut în urmă cu doi ani, la lansarea produsului Botox în România şi, deşi presa autohtonă titra recent că între cei doi ar exista o relaţie amoroasă, apropiaţii infirmă aceste zvonuri.

Conform declaraţiilor acestora, fata şi medicul s-au văzut de mai multe ori în scop strict profesional, ulterior ajungând să fie şi amici. Monica mergea la Athanasios Fragkos M.D. aproximativ o dată pe lună, pentru a beneficia de tratamentul cu Jalupro, un medicament care stimulează în profunzime refacerea colagenului şi completează şi atenuează cicatricele postacneeice, problemă cu care doamna Columbeanu se confruntă de ceva ani buni.

REPREZENTARE

Avocata iubitei lui Ilie Năstase o sprijină pe Monica Columbeanu

Fosta parteneră de viaţă a miliardarului de la Izvorani şi-a schimbat de mai multe ori apărătorii. Avocata Zamfira Stepanescu, care a reprezentat-o încă de la început pe Monica Columbeanu, a renunţat la această colaborare, pe motiv că este nemulţumită de faptul că acest client nu-i urmează sfaturile şi că are iniţiative discutabile.

La fel a procedat şi avocatul Ion Dragne, prodecanul Baroului Bucureşti, care a reprezentat-o pe Monica doar o săptămână. Murgu Tripona Violeta este actualul avocat al Monicăi şi tot ea este cea care a asistat-o şi reprezentat-o în instanţă şi pe Brigitte Sfăt, actuala iubită a lui Ilie Năstase. Avocata Murgu spune că va colabora cu Ionuţ Dojar, cel care a reprezentat-o pe Monica în ultima săptămână.

"Nu locuiesc în Bucureşti, stau la Timişoara, deci mă aflu în imposibilitatea de a mă prezenta de fiecare dată când clienta mea are nevoie să o asist. De aceea am decis să colaborez cu avocatul Ionuţ Dojan. Eu şi Ionuţ Dojan suntem o echipă, aşa am şi cunoscut-o pe doamna Monica. Monica Columbeanu nu a fost recomandată de Brigitte Sfăt ", a spus ea.

Avocata o va reprezenta pe Monica doar la procesul de divorţ, deoarece a renunţat s-o mai reprezinte pe Monica în dosarul de tâlhărie, unde ea va avea doar calitatea de martor.