Diverse întrebări și răspunsuri despre astrologie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Diverse întrebări și răspunsuri despre astrologie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De remarcat este faptul că la “datele martor”, ale celor care nu au reuşit mai mult decît mulţumitor în viaţă, în profesie, nu s-a evidenţiat o configuraţie specială a planetelor.

Cu toate că, iniţial, soţii Gauquelin au afirmat că au descoperit un principiu nou, care contrazice tradiţia astrologică, ei nu au făcut, după cum spunea celebrul André Barbault, care a consacrat studiului astrologiei peste 40 ani, decît să confirme nişte lucruri stabilite de foarte mult timp şi menţionate încă de acum două mii de ani. Astfel, de exemplu, în “Tetrabiblos”, poate, ce zic, cu siguranță, cea mai importantă lucrare scrisă despre astrologie, alcătuită de Claudius Ptolomeu din Alexandria în primul secol, putem găsi în Cartea a IV-a, capitolul 4 - “Despre profesiuni”: “Stăpînul profesiei se găseşte în relaţie cu poziţia Soarelui şi în semnul mijlocului Cerului. Trebuie să luăm în consideraţie planeta care, fiind cea mai apropiată de Soare, răsare dimineaţa înaintea lui, şi planeta care este la M.I. (Mijlocul Cerului).”

Din aceeaşi lucrare: “ Cînd planetele sînt în unghiuri, ele dau nativului o minunată putere şi imperiul lumii. Dacă nu există nici o planetă în unghiuri (adică în jurul ascendentului, descendentului, M. C. şi I. C.) el (nativul) va fi fără strălucire şi nu va putea să ocupe poziţii importante”. (Cartea a IV-a, capitolul 3 - “Despre demnităţi”.) Ptolemeu asocia planeta Marte cu reuşita “prin intermediul armelor”. Saturn cu “gîndirea profundă”, Jupiter cu “arta de a guverna”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Statistica francezilor din secolul XX verifică teoria făcută în secolul I.

 

Astrologia nu trebuie inventată, ci doar învăţată!

 

Astrologia este o mantică divinatorie matematică - spune Gwenc’hlan Le Scouezec, Marele Druid, Merlinul, în seria sa celebră de ştiinţe ezoterice,  “L’Encyclopédie de la divination” apărută în anul 1963,  introducînd doi  termeni, primul din grecescul “mantikon” - a prezice, iar al doilea din latină, “divinatio” sau, mai precis din “divina agere” - a duce la îndeplinire (un act divin). Sigur, se referă mai ales la pretenţiile scrierilor biblice care explicau că astrologia, împreună cu alte ştiinţe, a fost adusă pe Pământ de către îngerii căzuţi. Deci, astrologia este de provenienţă divină. De unde au luat oare îngerii cunoaşterea, înainte să vină în picaj spre Terra, că le cam plăceau pământencele? Evident, de la Dumnezeu!

Bun, mi-a făcut mare plăcere să vă răspund la întrebările domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Vedeţi, am mereu marele regret că nu i-am întrebat suficient de mult pe Corneliu Mănescu, pe Mircea Malița, sau pe Mircea Eliade, pe Sorin Ciulli, Sandu Diaconu, pe Bedâ Laleh Singh, sau pe profesorii mei lama din Tibet, sau pe tutorele meu în ale astrologiei, Derek Parker. Pentru mine timpul întrebărilor a trecut, al domniilor voastre abia începe. Profitaţi, cât este momentul potrivit şi stelele binevoitoare, pentru că, nu-i aşa, avem speranța că mâine este întotdeauna, în definitiv, o altă zi!