Evenimentul Zilei > Actualitate > Divele de altă dată, mai tinere ca niciodată
Divele de altă dată, mai tinere ca niciodată

Divele de altă dată, mai tinere ca niciodată

După o pauză de mai bine de 9 ani, festivalul care a marcat istoria muzicii în România a revenit în glorie. Tot în glorie au revenit pe scenă, dar și în juriu reginele Cerbului de Aur, care parcă ar fi descoperit leacul tinereții.

La 50 de ani de la prima ediție, cu zeci de artiști care i-au trecut pragul, Cerbul de Aur reușește să facă spectacole incendiare. Așa se întâmplă și la cea mai nouă ediție, începută miercuri, 29 august și care va lua sfârșit duminică, 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov. Pe lângă artiștii noii generații și artiști internaționali, festivalul a adus în prim plan și reginele muzicii românești, aplaudate în nenumărate rânduri pe scena celui mai longeviv concurs muzical autohton.

Corina Chiriac, Nico, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Silvia Dumitrescu şi Narcisa Suciu s-au adunat în prima zi de festival pentru o fotografie de grup, arătând că timpul a stat în loc. Fotografia a reușit să adune mii se vizualizări pe site-urile de socializare.

La 22 de ani după ce a câștigat trofeul “Cerbul de Aur”, cu piesa “Spune-mi”, Monica Anghel (49 ani) strălucește și pare că n-a trecut o zi pe lângă ea. Recent, vedeta a reușit să slăbească cateva zeci de kilograme și a adoptat un look tineresc.

Și pentru Silvia Dumitrescu (58 ani) timpul pare că a stat în loc. Tunsă scurt şi plină de energie, Silvia pare la fel ca în 1996, când a câştigat locul 1 la Secţiunea “Videoclip”, cu piesa “Lumea mea”.

O altă apariție răvășitoare, Corina Chiriac (68 de ani), care în 1971 a câştigat bronzul, cu “Inimă nu fi de piatră” . Luminiţa Anghel (49 de ani), ocupanta locul 1, în 2001, la Secţiunea “Pop”, cu “Je t’aime”, pare și astăzi că ar fi o adolescentă. Aceasta apare în fotografie alături de colegele de breaslă, extrem de relaxată, lăsând la vedere un tatuaj pe care l-a realizat recent pe antebraț.

La fel de tinere ca atunci când au urcat prima dată pe scenă au rămas și Nicoleta Matei – Nico (48 de ani), care a obţinut argintul, în 2003, cu melodia “Rămâi cu bine”, şi Narcisa Suciu (43 de ani), care în 1997 s-a clasat pe locul al treilea, la Secţiunea “Interpretare”, cu “Mociriţă cu trifoi”