Evenimentul Zilei > Justitie > Dispariția interlopului Ghenosu cutremură DIICOT. Declarații INCENDIARE făcute de ȘEFUL instituției
Dispariția interlopului Ghenosu cutremură DIICOT. Declarații INCENDIARE făcute de ȘEFUL instituției

Dispariția interlopului Ghenosu cutremură DIICOT. Declarații INCENDIARE făcute de ȘEFUL instituției

Dispariția interlopului Florin Pârjol, cunoscut autorităților sub pseudonimul Ghenosu, a declanșat o anchetă internă în DIICOT.

Dezvăluirea incendiară a fost făcută chiar de șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, astăzi, la RTV. Interlopul Florin Pârjol, cunoscut sub numele de Ghenosu a dispărut miercuri, în timpul perchezițiilor de amploare făcute de DIICOT în cadrul Operațiunii Ziua Z.

"La acest moment nu pot fi date publicității informații. Facem o anchetă internă să vedem dacă există o culpă internă și în momentul în care vom stabili cu certitudine că o persoană se face vinovată de faptul că acesta a plecat vom lua măsuri", a spus Horodniceanu.

Procurorii DIICOT au descins, în dimineața zilei de miercuri, în fieful mai multor clanuri interlope din 28 de județe: Buzău, Brașov, Dâmbovița, Vrancea, Constanța, Neamț, Suceava, Iași, Botoșani, Vaslui, Galați, Covasna, Brăila, Prahova, Ialomița, Călărași sau municipiul București.

Au fost vizate vizate 227 de persoane afiliate la grupările ce desfășoară activități de crimă organizată, trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, infracțiuni cu violență, șantaj. Printre organizațiile vizate de acțiunea botezată „Ziua Z” s-a numărat și clanul Ghenosu.