Anul 2020 este considerat de specialiștii futurologi ca fiind un an-cheie. Un an în care marile descoperiri științifice vor fi la dispoziția publicului.

Avansul tehnologic, dar mai ales consecințele lui au fost comentate la Digi24 de către Alexandru Mironov, cunoscutul scriitor de literatură științifico-fantastică:

„Tehnologiile se dezvoltă cu o viteză absolut fantastică. Între creatorul homo faber, care îți vine cu ideea nouă, și momentul în care ideea se democratizează, adică intră în circulație de produs industrial și o preia toată lumea, aici este mica ruptură.

E doar o mică ruptură, nu o mare ruptură, pentru că din ce în ce mai mulți roboți funcționează pe Pământ.

Fără discuție, fabricile Pământului vor fi robotizate integral. Sunt din ce în ce mai mulți roboții care au înlocuit gulerele albastre, clasa muncitoare din trecut. Încetul cu încetul intră și în casele noastre, vor intra din ce în ce mai mult(…)”

Dispare Internetul

Alexandru Mironov a continuat cu predicții din ce în ce mai îndrăznețe.

A spus că Internetul va dispărea: „Când spun dispariția internetului spun așa: internetului i se va întâmpla ceea ce i s-a întâmplat curentului electric. De unde în 1800-și… abia a început, după Edison, Tesla și Westinghouse, să iasă în lume, acum curentul electric a intrat peste tot, în toți pereții, în toate aparatele, în toate mașinăriile noastre, că nici nu ne mai dăm seama că îl folosim, așa cum respirăm.

Asta se întâmplă și cu internetul: toate jucăriile Pământului, toate obiectele Pământului, mari și mici, vor funcționa de la sine cu ajutorul inefabilulului IT, care este peste tot, și Inteligența Artificială.

Să știți că în niște prognoze care se fac spre 2040-2045, entitățile IT și roboții viitorului vor cere drepturi egale cu populația homo sapiens din protoplasmă, adică noi”, a conchis Alexandru Mironov.

Te-ar putea interesa și: