Evenimentul Zilei > Vremea > Dispare canicula. Temperaturile revin la normal. Cum va fi vremea pe 22 iulie
Dispare canicula. Temperaturile revin la normal. Cum va fi vremea pe 22 iulie

Dispare canicula. Temperaturile revin la normal. Cum va fi vremea pe 22 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 22 iulie.

Vremea, pe 22 iulie, va fi în general frumoasă. În cea mai mare parte a teritoriului, temperaturile vor fi specifice lunii iulie.

În a doua parte a zilei, se pot semnala înnorări temporare care se vor manifesta prin ploi de scurtă de durată. Acestea pot fi însoțite de descărcări electrice. Teritoriile vizate în acest sens sunt cele din Moldova (pe arii restrânse), Transilvania, dar și zone din Carpații Orientali și Meridionali.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar în zonele montane și în est, acestea se vor intensifica. Cele mai puternice rafale de vânt se vor semnala în Carpații Meridionali.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 9 grade în depresiuni și de 20 de grade pe litoral. Valorile termice maxime se vor situa între 24 și 30 de grade.

Vreme frumoasă în București

În București, vremea va fi frumoasă, iar din punct de vedere termic, normală. Cerul va fi variabil, în a doua parte a zilei semnalându-se înnorări. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperatura minimă va fi cuprinsă între 16 și 18 grade. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 30 de grade.

Cum se anunță prognoza meteo la munte

În zonele montane, vremea va deveni frumoasă. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a zilei se vor semnala înnorări, însă doar pe arii restrânse, cu precădere în Carpații Orientali și Meridionali.

Se vor manifesta și averse de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Temporar, vântul se poate intensifica, cu precădere în Carpații Meridionali, unde rafalele de vânt vor depăși 70 de km/h.

Valorile termice nu vor înregistra variații semnificative față de ziua precedentă.

Pe litoral, vremea se va răci

La mare, vremea continuă să se răcorească. Meteorologii spun că va deveni vântoasă. Cerul va fi variabil.

Rafalele de vânt vor înregistra intensificări susținute. În general, acestea vor înregistra 55-65 de km/h.

Temperaturile minime se vor încadra între 19 și 20 de grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 27 de grade.