Directorul RADET, schimbat din funcție pentru că voia să angajeze încă 50 de șefi

Directorul RADET, schimbat din funcție pentru că voia să angajeze încă 50 de șefi

Directorul general al Regiei Autonome de Distribuție și Transport a Energiei Termice București, Gabriel Tănase, despre care ziarul Evenimentul Zilei a dezvăluit că este incompatibil, nu a început nicio investiție anul trecut

Sursele EVZ din cadrul RADET ne-au dezvăluit că directorul liberal a fost schimbat pentru că nu a demarat nicio investiție în cadrul Regiei, iar acum a propus o nouă organigramă în care ar fi prevăzut angajarea a aproximativ 50 de oameni pe funcții de conducere ori asimilate acestora. Cert este că la instituția vitală pentru Capitală s-au schimbat directorii pe bandă rulantă.

Ilegalitate ascunsă sub preș

Regia de transport, distribuție și furnizare a energiei termice este în prag de faliment, după ce Consiliul General al Capitalei a numit, în ultimii trei ani, șefi și membri ai Consiliului de Administrație fără să organizeze concurs, cum prevede legea. Fapt dezvăluit inclusiv de către secretarul general al Consiliului General al Capitalei, Tudor Toma. Acesta a scris o opinie separată la decizia de numire a membrilor Consiliului de Administrație din martie 2015. Motivul: cei care câștigă 3.000 de lei pe ședință au fost numiți ilegal, adică nu s-a respectat OUG 109/2011, privind numirea managerilor privați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriel Tănase a fost de clarat incompatibil de instanță în noiembrie 2014 și avea interdicție să mai exercite o funcție sau o demnitate publică până în noiembrie 2017. El a fost exclus din Consiliul General al Capitalei, după decizia instanței. Cu toate acestea, Tănase a fost numit director general la RADET, în martie 2015.

Bucureștenii ar putea sta în frig

De mai bine de un an, șefii Capitalei discută despre transformarea RADET în societate comercială. Numai că, deși au pus pe hârtie studiul privind oportunitea transformării instituției care este strategică pentru Capitală, specialiștii Municipalității nu au explicat care sunt riscurile privind transformarea Regiei: ea poate intra chiar în faliment, la ce datorii are, iar prețul gicacaloriei ar putea crește. Cum între timp nu s-a efectuat nici o investiție, RADET adică acea societate care livrează apă caldă și căldură în București, în sistem centralizat, riscă să nu poată asigura serviciile în această iarnă.